Masum sandığınız besinler sizi hasta ediyor olabilir-gıda intolerans testi

Masum sandığınız besinler sizi hasta ediyor olabilir-gıda intolerans testi

Sağlığınızı ve kilonuzu korumak için ilk adım YORK Testi Yediklerinize ne kadar dikkat ederseniz edin sürekli kilo almaya devam mı ediyorsunuz?

Uyguladığınız tüm diyetler, kilo vermek için başvurduğunuz türlü yöntemler başarısızlıkla mı sonuçlanıyor? Kendinizi sürekli, yorgun, mutsuz mu hissediyorsunuz?

Peki ya sebepsiz yaşadığınız eklem, kas ağrıları; gaz, şişkinlik.... Tün bunların acaba “sağlıklı “ diye yediğiniz besinlerle bir ilgisi olabilir mi? Son yıllarda sıkça rastlanan depresyon, obezite, diyabet, migren, egzema gibi birçok rahatsızlığın sebepleri arasında yer alan gıda intoleransı, YORK Testi adı verilen bir test sayesinde ölçülebiliyor. Çıkan ayrıntılı rapor ile kişiye özel beslenme programları uygulanıyor, uyumsuzlukların nasıl giderileceği paylaşılıyor.

Gıda intoleransı nedir? Vücudumuz bazı besinleri tam olarak sindiremediği zaman bu besine karşı bir tepki meydana gelir. Gecikmeli gıda alerjisi olarak da bilinen gıda intoleransı, işte bu besinlere vücudun göstermiş olduğu reksiyondur. Gıda intoleransının sebebi vücudumuzla örtüşmeyen, uygun düşmeyen gıdalar tüketmemiz...

Gıda intoleransının vücutta yarattığı olumsuz durumlar nelerdir? Gıda intoleransı, Şişmanlık, Kilo verememe, Migren, Akne, Ödem, Gaz, Şişkinlik, Kronik yorgunluk, Kabızlık, Egzema, Romatizmal hastalıklar, Astım, İshal , Mide krampları, Depresyon, Uyku bozuklukları, Baş ağrısı, Solunum yolu hastalıkları, Kronik Farenjit, Sürekli nezle olma, Ağızda yaralar, Ürtiker... gibi birçok hastalığın sebepleri arasında yer alıyor.

Bildiğimiz gıda alerjisinden farkı nedir? Gıda alerjileri besinin tüketilmesinden çok kısa bir süre sonra ortaya çıkıyor. Gıdanın tüketilmesinden çok kısa bir süre sonra ortaya çıkan şişlik, çeşitli cilt reaksiyonları alerjinin en önemli belirtileri. Gıdanın bünye ile uyuşmazlık göstermesi olan gıda intoleransının yarattığı rahatsızlıklar ise daha uzun zaman geçtikten sonra ortaya çıkıyor ve aradan uzun zaman geçtiği için yaşanan rahatsızlık bu hassasiyetle bağdaştırılamıyor.

Örneğin sabah içtiğimiz bir bardak sütün intolerans etkisi, akşam yorgunluk, şişkinlik veya daha birçok rahatsızlık olarak ortaya çıkabiliyor. Problemi yaşayan kişi, gün içinde birçok yiyecek yediği için bu rahatsızlığı içtiği bir bardak süte bağlamada zorluk çekiyor.

Kişinin hangi gıdalara intoleransı olduğunu bilmesinin sağlayacağı avantajlar nelerdir?

Her şeyden önce sağlıklı, dinç ve huzurlu bir yaşam sağlıyor. Avantajlardan bir diğeri ise özellikle kilo vermek için yapılan uygulamalarda kişinin gıda intoleransını bilmek ona en uygun diyeti hazırlamamızı sağlıyor. Örneğin brokoli, maydanoz gibi sebzelerin hep kilo verirken diyetlerin vazgeçilmez besinleri olduğu şeklinde bir kanı vardır. Oysa kişinin bu besinlere intoleransı var ise, diyet programında bu ürünlere yer verilmesi onun kilo vermesini sağlamayacağı gibi şişkinlik, yorgunluk, gaz gibi şikayetler oluşmasına da sebep olacaktır. York Testi ile hangi gıdaya karşı intoleransınız olduğunu hemen öğrenebilirsiniz.

Gıda intoleransının tespiti ve tedavisi nasıl yapılıyor?

Özellikle son yıllarda gıda intoleransının ölçülmesinde oldukça detaylı testler yapılıyor. Bunlardan YORK Testi, tüm dünyadan sonra artık ülkemizde de yaygın olarak kullanılmakta. YORK Testi, gıda intoleransından kaynaklanan sağlık problemlerinin doğru ve güvenilir bir şekilde tespit edilmesi için uygulanan yenilikçi bir test yöntemi. Vücudumuzun savunma sistemi bize dokunan gıdalara karşı antikorlar üretiyor. Bu antikorlar sindirilmeyen gıdaların proteinleri ile kapı-anahtar örneğindeki gibi birleşiyor. York Testi bu anahtarların hangi kapılar için üretildiğini Elisa metodu olarak bilinen yöntem ile tespit ediyor ve tam olarak hangi gıdanın, derecesiyle, bize dokunduğunu söylüyor.

Bu makale 6 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dyt. Bahar Demirkıran

Etiketler
Kilo alma
Dyt. Bahar Demirkıran
Dyt. Bahar Demirkıran
Ankara - Diyetisyen
Facebook Twitter Instagram Youtube