Liposuction ve liposuction olurken bilinmesi gerekenler!

Liposuction ve liposuction olurken bilinmesi gerekenler!

Makalemize başlamadan ve sizlere liposuction’u anlatmadan önce önemli bir bilgi vermek isteriz. Liposuction bir zayıflama yöntemi değildir. Bazı insanlar hormonları veya vücut yapıları gereği spor, diyet, veya zayıflamak için farklı yollar izlese de kilo almalarının önüne geçememektedirler. Genel olarak yağ fazlalıkları karın, bel, kalça etrafında toplansa da dengesiz bir şekilde de dağılabilmektedir.

Yağlar bazen baldırlarda daha seyrek ancak karın bölgesinde daha fazla birikebilmektedir. Bunun tam tersi durumlar da olabildiği gibi bu durum basen ya da vücudun görünüş itibari ile dengesiz ve kötü görünmesine sebep olabilmektedir. Bu durumlarda liposuction (yağ alma) tedavisi uygulanabilmektedir. Oldukça ağrısız ve basit bir tedavi yöntemidir.

Liposuction yağ alma dalında uzman cerrah ve estetisyenler tarafından yapılabilmektedir. Eğer hasta vakumla tedavi yöntemini tercih ederse ve uzman hekim onaylarsa vakumla bölgesel yağ alma işlemi uygulanarak bölgeye zamanla şekil vermeye çalışılabilir.

Yağı alınacak bölgeye özel bir sıvı enjekte edilerek yağların genişlemesine (yağ hücreleri çoğalmaz sadece genişler ve boyut değiştirir) olanak sağlanır ve daha sonra bu genişleyen yağ hücrelerine deride ufak kesikler açılarak metal silindir şeklinde borular sokulur.

Daha sonra bu borular uygun ve istenen bölgeye ulaştığında vakum yöntemi ile yağ dokuları emilerek dışarı alınır ve bölgenin rahatlamasına ve yağ hücrelerinden arındırılmasına olanak sağlar. Bunun yanı sıra bir diğer yöntem ise ultrason ışıkları kullanılarak yapılan liposuction yöntemidir.

Ultrason ışıkları ile parçalanan hücreler ekstra bir sıvıya ihtiyaç kalmaksızın vakumlanarak vücut dışına alınır ve bölgenin düzene girmesi sağlanır.

Liposuction Olurken Bilinmesi Gerekenler

• Hastanede yapılan ameliyatlar en fazla 1 ile 2 saat arasında sürmektedir.

• Ameliyat sonrasında taburcu süresi ortalama 1 gündür.

• Ameliyat esnasında aksilik olmadığı sürece dikiş atılmamaktadır.

• Genellikle bandaj ve sargı yöntemi ile yaralar sarılmaktadır.

• Liposuction ameliyatı sonrasında ağrı ve sızı olmamaktadır.

• Ameliyat izleri ve belirtileri ortalama 6 ay içerisinde tamamen yok olmaktadır.

• Lazer tedavilerinde yağlar parçalanmak yerine ısı ile sıvı hale getirilmektedir.

• Lazer tedavilerinde de vakum işlemi standart olarak uygulanmaktadır.

Liposuction makalenin başında da belirttiğimiz üzere egzersiz, spor veya diyete direnç gösteren vücutlar için daha sık uygulanmaktadır. Zayıflamak için kullanılmamaktadır.

Lazer Liposuction Nedir?

Lazer liposuction yukarıda anlattığımız sıvı enjekte tedavisinin alternatifi ve daha sağlıklı olanıdır. Son zamanlarda çağın getirdiği yeniliklerle lazer liposuction klasik yağ alma yöntemlerinin önüne geçmektedir. Direk deri altına ve yağ hücrelerinin olduğu noktalara uygulanan lazer ışınları ile yağ hücrelerinin sıvı hale getirilip daha sonra demir tüpçüklerin kesilen deri noktalarından yerleştirilerek yağ hücrelerinin dışarı vakumlanması yöntemidir.

Lazer Liposuction’un Normal Yöntemlere Göre Farkı Nedir?

Lazer liposuction yönteminde yağlar lazerle eritilir ve kanüller yardımı ile vakumlanarak dışarı alınır.

• Yeni teknolojinin getirdiği lazer yöntemi ile eskiye oranla daha fazla yağ hücresi eritilmesine imkan sağlar ve daha fazla yağ dokusunun dışarı alınmasına yardımcı olur.

• Lazer liposuction yöntemi daha kansız ve ağrısız bir yöntemdir.

• Lazer ışınları diğer dokulara zarar vermez ve kılcal damarların tahrip olması riskini en aza indirger.

• Normal yöntemde kan verilerek alınan yağ hücreleri lazer liposuction tedavisi ile kan vermeye gerek kalmadan alınabilir.

• Klasik yöntemde deri sarkıntıları oluşurken laser liposuction tedavi yönteminde derinin sarkmasının önüne geçilerek vücudun eski formuna dönmesi sağlanmaktadır.

• Özellikle lazer işlemle beraber cildi toparlamak için uygulanan lazer dalga boyları ile kollajen uyarılarak, yeni bağ dokusu oluşumu tetiklenir.

• Uygulamanın yapıldığı bölgede gerilme ve sıkılaşma görünür.

Lazer Liposuction Hangi Bölgelere Uygulanır?

Lazer liposuction cilt altında yağ bulunan her bölgede rahatlıkla uygulanabilir. Bel, kalça, karın, basen, diz altları, alt bacak, ayak bilekleri, çene altı, kollar, koltuk altları uygulamanın yapılabildiği bölgelerdendir. Bunların yanı sıra erkeklerin meme büyümesi rahatsızlığında en sık kullanılan yöntem olarak uygulanmaktadır. Daha önce liposuction uygulanmış bölgelerde lazer liposuction uygulaması tekrar uygulanabilir.

Kimlere Lazer Liposuction Uygulanabilir?

Liposuction özellikle yağ yakmada zorlanan ve spor, diyet gibi yöntemlerin fayda etmediği vücutlar için uygundur. Bunun yanı sıra erkeklerde meme büyümesi içinde uygulanabilir. 15 yaşını geçmiş ve ergenliğin son noktalarında her birey liposuction tedavisi olabilir. Vücudumuzda herhangi bir bölge hamilelik, beslenme ya da yapısal olarak orantısız ve çirkin görünebilir. Bunun sebebi de dengesiz yağlanma olabilir. Daha önceleri liposuction gelişmeden önce insanlar doktorlara başvursa da sonuç alamıyordu ve yemek yeme ama yağ yakamama sorunu döngüsünde kalıyorlardı. Bu tedavi yöntemi sayesinde hastalara artık daha net ve nokta atışı tespit ve tedaviler uygulanabilmektedir. Bu tedaviler sonucunda kendisine küsmüş bireylerin daha sağlıklı ve olumlu olduğu, sosyal hayatına daha fazla zaman ayırdığı görülmektedir.

Liposuction Sonrası Süreç Nasıl İlerler?

Belirli ve az bir bölgeye uygulandı ise hasta ertesi gün taburcu olarak işine ve normal hayatına dönebilir. Ancak işlem daha bölgesel ve büyük bir işlemse birkaç gün istirahat etmesinde fayda olacaktır. Ancak işlem daha bölgesel ve büyük bir işlemse birkaç gün istirahat etmesinde fayda olacaktır. Lazer liposuction sonrası ortalama 5 ile 6 ay sonra uygulamadan izler tamamen kaybolacak ve vücut normal halini alacaktır.

Bu makale 14 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Yrd. Doç. Dr. Atilla Adnan Eyüboğlu

Yrd. Doç. Dr. Atilla Adnan EYÜBOĞLU, 1986 yılında A.B.D'nin Baltimore/ Maryland eyaletinde doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 2011 yılında başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesi'nde yaparak Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı olmuştur. Ayrıca Altınbaş Üniversitesi'nde ''Yardımcı Doçent Doktor'' unvanı ile görev yapmıştır. Yrd. Doç. Dr. Atilla Adnan EYÜBOĞLU,  Uluslararası ve ulusal düzeyde birçok çalışma ve araştırma yaparak eserler yayınlamış, Plastik ve Estetik cerrahi alanında bilimsel toplantılarda davetli konuşmacı olarak konuşmalar gerçekleştirmiştir. Mesleği ile ilgili birçok konuda eğitim kurslarına katılıp sertifikalar aldı. Bilimsel dergilerde hakemlik görevi ü ...

Etiketler
Lazer liposuction
Yrd. Doç. Dr. Atilla Adnan Eyüboğlu
Yrd. Doç. Dr. Atilla Adnan Eyüboğlu
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube