Meme Rekonstrüksiyonu / Meme Kanseri Sonrası Onarım

Prof. Dr. Mithat Akan
Prof. Dr. Mithat Akan
12 Ekim 2017130 görüntülenme
Randevu Al
Meme Rekonstrüksiyonu / Meme Kanseri Sonrası Onarım

Günümüzde meme kanseri sonrasında veya daha başka sebeplerle memesini kaybetmiş olan hastalara plastik cerrahi tarafından yeniden meme yapımı çok başarılı bir şekilde yapılmaktadır. Meme onarımı için oldukça fazla seçenek bulunmaktadır. İki ana başlık altında toplayacak olursak kişinin kendi dokuları kullanılarak yapılan meme onarımları ve meme protezleri ve doku genişletici kullanılarak yapılan meme onarımları.

"Meme Kanseri sonrası meme onarımı seçenekleriniz mevcut."

Kişinin kendi dokusu kullanılarak yapılan meme onarımları için kişinin karın bölgesi, sırt bölgesi, poposu, kasık bölgesi ve benzer bölgeleri kullanılabilir. Ben sıklıkla karın bölgesini ve sırt bölgesini kullanmaktayım. Karın bölgesinden dokular mikrocerrahi yöntemleri kullanılarak getirilebileceği gibi, kanlanması iki seansta güvenilir hale getirilerek dokuların transfer edilmeside mümkündür. Sırt bölgesinden getirilen dokular tek başına yeterli olmazsa altına bir protez konularak ile meme onarımı yapmak mümkündür.

Doku genişletici veya protezler ise ameliyat sonrasında yeterli meme bölgesinde yeterli dokusu olmayan, yeterli meme derisi var ama kendi dokusunun kullanılmasını istemeyen hastalar yada kendi dokusunun bu işlem için uygun olmadığı hastalarda tercih edilir. Meme yapıldıktan sonra 3-6 ay sonra meme başı korunamayan hastalara yeni meme başı yapılır ve diğer meme ile olan asimetriler giderilir.

Tüm bu yapılacak operasyonlara hekim ile hastanın ortak karar vermesi en doğru olanıdır. Ancak ben meme onarımı yapacağım hastalara genel anlamda elele vereceğimizi ve birlikte uzun bir yolculuğa çıkacağımızı , bu yolculuğun 1-1.5 yıl süreceği, yolculuk esnasında tökezleyip tekrar başa dönebileceğimizi ama eninde sonunda bu yolculuğu bitireceğimizi söylüyorum. Elimi tutmaya ve bu yolculuğa hazır olup olmadığını sorup, benim elimi bırakmadığınız sürece sizin elinizi asla bırakmayacağımı belirterek yolculuğa hazırsanız çıkabiliriz diyorum. Dediğim gibi zor ve engebelerle dolu bir yol bu. Ancak kadınlığın timsali , anneliğin ve doğurganlığın sembolü olan memelerin yeniden kazanılmasının her kadının hakkı olduğunu düşünmekte ve onlara bu konuda sonuna kadar destek olunması kanaatindeyim.

Etiketler

Meme estetiğiMeme kanseri ve tedavisiMeme kanseri sonrası estetik tedaviMeme protezi operasyonlarıMeme rekontsrüksiyonuMeme rekonstürksiyonu seçenekleriMeme rekonstrüksiyonu nasıl bir işlemdirMeme rekonstrüksiyonu kimlere yapılırMeme onarım ameliyatları riskleriMeme onarımı

Yazar Hakkında

Prof. Dr. Mithat Akan

Prof. Dr. Mithat Akan

Prof.Dr. Mithat AKAN, 1970 yılında Çankırı’da doğmuştur. Lisans öncesi eğitimlerini tamamladıktan sonra, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başlamış olduğu tıp eğitimini tamamlayarak tıp doktoru unvanı olmuştur. İhtisasını ise Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Plastik ve Rekonstruktif Cerrahi Kliniği'nde ihtisas eğitimini tamamlayarak Plastik Cerrahi Uzmanı olmuştur. 2005 yılında Doçent ünvanı, 2013 yılında ise Profesör ünvanını almıştır.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır