Lipoliz nedir? lipoliz nasıl uygulanır ve etkisi nedir?

Lipoliz nedir? lipoliz nasıl uygulanır ve etkisi nedir?

Lipoliz, bölgesel fazlalıkların doğal yollarla yok edilmesini sağlarken PPC maddesinin lipoliz iğnesi yardımıyla deri altına enjekte edilmesiyle uygulanan tedavi yöntemidir.

Cerrahi bir yöntem olmaması, maliyetinin diğer yöntemlere göre daha az olması, herhangi bir yan etki göstermemesi ve hastanede kalmayı gerektirmeyip günlük yaşamı etkilememesi gibi sebepler lipoliz uygulamasının daha çok tercih edilmesini sağlar.

Lipoliz Uygulama Alanları

Bölgesel (karın, basen, bacak, kol, boyun) yağlanma olan bölgelerde,

Gözaltı torbalarında,

Selülit tedavisinde,

Jinekomasti tedavisinde kullanılmaktadır.

Lipoliz Nasıl Uygulanır ve Etkisi Nedir?

Lipoliz, bölgesel fazlalıkların görüldüğü bölgeye çok ince lipoliz iğneler yardımıyla PPC maddesinin enjekte edilmesiyle uygulanmaktadır. Bu madde yağ hücrelerinin parçalanmasını sağlayarak doğal yollarla dışarı atılmasını sağlar. Vücuttaki yağlar doğal yollarla dışarı atıldığından dolayı sarkma gibi yan etkileri oluşmamaktadır.

Lipoliz yönteminin etkileri tedaviden sonra etkilerini hemen gösterir. Tedaviden ortalama 1-2 ay sonra gözle görülür şekilde bir etki oluşturur.

Lipoliz Yöntemi Kimlere Uygulanmaz?

Kalp rahatsızlığı olan hastalara,

Diyabet hastalarına,

Hamile ve emzirme döneminde olan kişilere,

Karaciğer ve böbrek rahatsızlığı olan kişilere lipoliz yöntemi uygulanmaz.

Lipoliz uygulaması obez kişilerde de uygulanan bir yöntem olmayıp sadece bölgesel fazlalıkların giderilmesinde uygulanan bir yöntemdir.

Seans Aralıkları

Lipoliz uygulaması tedavi edilecek bölgeye göre ortalama 15-45 dakika arasında süren bir işlemdir. Seans aralıkları ise hastanın istek ve beklentisine göre 2- 4 hafta aralıklar ile 2- 6 seans arası istenilen sonuçlar ile sonuçlanmaktadır.

Lipoliz Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yağların doğal yollarla parçalanması sebebi ile alkol alınmamasına,

Tedavi süreci boyunca güneşlenmemeye özen gösterilmesi gerekmektedir.

 

Bu makale 9 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Funda Demir İm

Dr. Funda DEMİR İM, tıp eğitimini Rusya Federasyonu I.M. Secenova Tıp Fakültesi'nde 2002 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. Yine aynı üniversitede başladığı Plastik Cerrahi ihtisasına Türkiye’ye dönerek 2002-2007 yılları arasında Bezm-i Alem Valide Sultan Vakıf Gureba Hastanesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Kliniği’nde fahri asistan olarak devam etmiştir. 2005-2008 yılları arasında Medilazer Estetik ve Güzellik Merkezi’nde, 2008-2010 yılları arasında Softlase Estetik Polikliniği’nde, 2011-2013 yılları arasında Estetik Internatıonal Sağlık Grubu Byomed Tıp Merkezi'nde ve 2013-2015 yılları arasında Esteworld Plastik Cerrahi Hastanesi'nde mesul müdürlük ve medikal estetik hekimliği yapmış olan Dr. Funda DEMİR İM, mesleki çalışmalarına 2015 yılından beri Üsküdar'da bulunan özel muayenehanesinde devam etmektedir.   ...

Etiketler
Lipoliz sonrası dikkat edilmesi gerekenler
Dr. Funda Demir İm
Dr. Funda Demir İm
İstanbul - Medikal Estetik Tıp Doktoru
Facebook Twitter Instagram Youtube