MEME ESTETİĞİNDE KULLANILAN AMELİYATSIZ YÖNTEMLER NELER?

Op. Dr. Özgür Leylek
Op. Dr. Özgür Leylek
28 Aralık 2015166 görüntülenme
Randevu Al
MEME ESTETİĞİNDE KULLANILAN AMELİYATSIZ YÖNTEMLER NELER?

Genel olarak, bu amaçla yaygın olarak kullanılan 2 farklı uygulama vardır; Meme Dolgusu ve İp Ağ. Dolgu ile meme büyütme, dikleştirme, hacim kazandırma ve yeniden şekillendirme sağlanabilirken, İp Ağ kullanılarak germe ile meme cildine daha canlı ve daha genç bir görünüm kazandırılabilir.

Ülkemizde halen kullanılmakta olan meme dolgusu poliamid esaslıdır. Uzunca süre kalıcılığını koruduğu için, özellikle ameliyat olmaktan korkan, ameliyat olmak için sağlığı uygun olmayan ya da bilindik adıyla meme silikonu kullanmak istemeyen hastalarda rahatlıkla uygulanabilir.

En büyük avantajları; sedasyon/lokal anestezi altında uygulanabilmesi, ağrı, kanama ve morarma olmaması, işleme ait hiçbir iz kalmaması, uygulama sırasında memeyi istenilen forma ve şekle sokabilmek için dolgunun şekillendirilebilmesi, hastanın isteği doğrultusunda istenilen büyüme sağlanana dek dolgu eklenebilmesi, biri diğerinden daha büyük/sarkık ya da şekil olarak farklılık gösteren memelerde aynı zamanda simetrinin de temin edilebilmesi ve hastanın işlem sonrasında hemen normal hayatına dönebilmesidir.

Memede İp Ağ, genellikle emzirme sonrasında ya da kilo kayıplarından sonra meme cildinde meydana gelen gevşeme ve kırışıkları gidermek amacıyla uygulanır. Uygulama, topikal anestezi ile 30-45 dk süren ağrısız, kanamasız, iz bırakmayan, yan etkisi bulunmayan, işlem sonrasında normal hayata geçişi engellemeyen, basit ve güvenli bir işlemdir. Uygulama sonrası meme cildi daha canlı, daha diri ve sağlıklı bir görünüme kavuşur.

Etiketler

Meme estetiğiMeme asimetrisinin düzeltilmesiMeme dolgusuDolgu ile meme estetiğiDolgu ile meme büyütmeAsimetrik meme nedirAsimetrik meme düzeltmeAmeliyatsız meme estetiğiMeme için örümcek ağıİp ağ ile meme estetiğiDolgu ile meme dikleştirme

Yazar Hakkında

Op. Dr. Özgür Leylek

Op. Dr. Özgür Leylek

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır