Prp nedir

Prp nedir

PRP NEDİR?

Picture




PRP Platelet Rich Plazma- platelet yönünden zenginleştirilmiş plazma uygulaması adı verilen tedavi yönteminin kısaltılmış ismidir.Bu uygulama bir kişiden alınan küçük miktardaki kanın özel bir tüpe konularak santrfüj işlemine tabi tutulduktan sonra bileşenlerine ayrıştırılması ve elde edilen az miktardaki platelet yönünden zenginleştirilmiş plazmanın (PRP), yine aynı kişiye enjeksiyon yoluyla geri verilmesini temel alır. 

PRP) UYGULAMASIDA AMAÇ NEDİR?Plateletler- veya diğer adıyla trombositler- vücudumuzdaki hasarlı dokuların onarımını ve doğal hallerine dönmelerini sağlamak için gerekli olan ‘’ büyüme faktörlerini’’ yapısında barındıran kan bileşenleridir. Dokularımızda herhangi bir hasar oluştuğunda kanımız plateletleri bu dokuya toplayarak bir onarım süreci başlatılır, PRP uygulamasının amacı ise bu hedef dokuya kan dolaşımı ile taşınabilecek olandan çok daha fazla sayıda plateleti verebilmektir böylece hasarlı dokunun onarımı da bu kadar hızla ve güçlü bir şekilde başlar ve daha çabuk sonuçlanır, çünkü PRP ile elde edilen plateletlerin yoğunluğu kandakinden 2 ila 4 kat fazladır. 

PRP UYGULAMASI BİR KÖK HÜCRE TEDAVİSİ MİDİR
?Kök hücre tedavisi veya hücresel tedavi bir yaralanma veya hastalığı tedavi etmek amacıyla hasar görmüş olan bir organa yeni hücrelerin tanıtılması anlamına gelmektedir.PRP uygulamasında ise hasarlı dokunun onarımı için onarımı başlatan ve uyaran bir faktör olarak plateletlerden yararlanılmaktadır. İki uygulama bu anlamda birbirinden farklıdır. 

SAÇ DÖKÜLMESİNDE PRP
Derideki bir hasarı en etkili en hızlı ve en doğal biçimde onarabilecek olan yapı yine derinin ait olduğu bütünün bir parçasıdır. Bu nedenle plazma uygulaması damarlarımızda dolaşan bu sihirli gücü harekete geçiren bir yöntem olarak gelişmiştir.Saç dökülmesinde tek başına kullanmak veya diğer tedavi şekilleri(Mezoterapi) etkisini güçlendirmek gibi amaçlarda başarı ile kullanılmaktadır.

 TAM ETKİ İÇİN KAÇ UYGULAMA GEREKİR?
Başlangıçta 15 günde 1 defa sonraları ayda 1 olmak üzere toplamda 3-4 uygulamada oluşan kürleri 10 veya 12 ayda bir tekrarlamak gerekir.(kalıcı bir etki için) 

UYGULAMA ACI VERİR Mİ?
Lokal anestezi altında yapıldığı için acı vermez.

 

 

Bu makale 14 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Jale Şenyurt

Uzm. Dr. Jale ŞENYURT, 1961 yılında Kayseri Develi'de doğmuştur. Ankara Mustafa Kemal Lisesi'nden mezun olarak lisans öncesi eğitimini tamamlamıştır. Ankara Üniversitesi Tıp Fakultesi'nden başlamış olduğu tıp eğitimini 1987 yılında  tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. 1988 yılı itibari ile, "Güzellik Uzmanlığı" sertifikasına MEB onaylı olarak sahip olmuştur. 1992 yılında Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi'nde Anestezi ve Reanimasyon Anabilim Dalı'nda başlamış olduğu ihtisas eğitimini 1997 yılında tamamlayan Uzm. Dr. Jale ŞENYURT, 2005 yılında "Medikal Estetik Hekimliği", 2006 yılında "Botoks ve Dolgu", 2007 yılında "Hipnoterapi 1., 2., 3. basamak" sertifikasyonlarını elde etmiştir.  1997 yılından beri saç ekimiyle aktif olarak ilgilenmekte olan Uzm. Dr. Jale ŞENYURT, Ankara'da bulunan özel muayenehanesinde hastalarına hizmet verm ...

Uzm. Dr. Jale Şenyurt
Uzm. Dr. Jale Şenyurt
Ankara - Medikal Estetik Tıp Doktoru
Facebook Twitter Instagram Youtube