Varis oluşumunu engellemek için ne yapılmalıdır?

Varis oluşumunu engellemek için ne yapılmalıdır?

Varis Nedir?

Varisler toplar damarların cilt altında yetmezliğe bağlı olarak genişleyip kıvrılması sonucu olur. Varis oluşumunu genetik, hamilelik, ayakta yapılan iş kolunda çalışmak arttırmaktadır. Hem görüntü hemde oluşabilecek sağlık problemleri nedeniyle varis çok önemli bir sağlık problemidir. Bacaklarda mor kırmızı renkte örümcek ağı gibi damarlar, ağrı, kramp, şişkinlik ve sıcaklık hissi oluşur.

Varis Oluşumunu Engellemek İçin Ne Yapılmalıdır?

Özellikle bol bol yürüyüş yapılması, ayakta çok kalmamak, dinlenirken bacakları vücut düzleminden yüksekte tutmak, uzun süre hareketsiz kalmamak, ağır kaldırmamak, yüksek topuklu ayakkabılar giymemek, dar giysiler giymemek gerekiyor.

Varis İçin Nasıl Bir Tedavi Uygulanmaktadır?

Skleroterapi ve lazer tedavisi uygulanmaktadır.Sonuç almak için 2-3 seans uygulanır.Lazer ile yüzde ve vücudun diğer bölgelerinde görülen kılcal damar ve hemanjiomlar(damar benleri) tedavi edilir.

Bu makale 18 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Servet Karayün

Dr. Servet KARAYÜN, 1972 yılında Hatay - İskenderun'da doğmuştur. Lisans öncesi eğitimini İskenderun'da tamamlamıştır. Ardından Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1998 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır.

2000-2003 yılları arasında Kırıkkale SSK Hastanesi'nde, 2003-2011 yılları arasında ise Ankara Meslek Hastalıkları Hastanesi'nde çalışmıştır. 2005-2013 yılları arasında 8 yıl süreyle Medikal Estetik Hekimi olarak birçok kurum ve kuruluşta görev yapmıştır.

Dr. KARAYÜN, hala Ankara - Çankaya'da bulunan özel kliniğinde hastalarını kabul etmektedir.

Etiketler
Varis nedir?
Dr. Servet Karayün
Dr. Servet Karayün
Ankara - Medikal Estetik Tıp Doktoru
Facebook Twitter Instagram Youtube