Lazerle gebelik çatlağı tedavisi

Hamilelik ve Doğum Çatlakları Neden olur? Kadınlarda estetik kaygıların ilk sebebi fazla kilolar ise, ikinci sebebi de gebelik ve doğum çatlaklarıdır. Özellikle doğumun ardından göğüs bölgesinde, karında ve kalçalarda görülebilen bu çatlaklar sebebiyle pek çok anne kendisini kötü hisseder. Oysa bu çatlaklar tedavi edilebilir. Fraksiyonel lazer ile gebelik çatlağı tedavisi yöntemi bu yöntemlerden biridir.

Lazerle gebelik çatlağı tedavisi

Hamilelik ve Doğum Çatlakları Neden olur?

Kadınlarda estetik kaygıların ilk sebebi fazla kilolar ise, ikinci sebebi de gebelik ve doğum çatlaklarıdır. Özellikle doğumun ardından göğüs bölgesinde, karında ve kalçalarda görülebilen bu çatlaklar sebebiyle pek çok anne kendisini kötü hisseder. Oysa bu çatlaklar tedavi edilebilir. Fraksiyonel lazer ile gebelik çatlağı tedavisi yöntemi bu yöntemlerden biridir. Çatlaklar, yalnızca hamilelikte değil, hızlı bir şekilde kilo alma ve verme durumunda, vücut geliştirme sporu yapan kişilerde ve ergenlik döneminde oluşabilir. Cerrahi bir müdahale olmayan fraksiyonel lazer, sadece çatlakların giderilmesi operasyonlarında değil, farklı işlemler için de kullanabilmektedir. Cilt çatlaklarının ortak özelliklerinden biri ise şekil ve renkleridir. Genel şartlar altında çatlaklar daima kırmızımsı, mor, pembemsi ve gri renk tonlarındadır. Hamilelik ve hızlı kilo alıp vermeye bağlı şekilde ortaya çıkan çatlakların tedavisi için lazer tedavisi mümkün olmaktadır.

Lazerle Gebelik Çatlağı Tedavisi Nasıl Yapılır?

Lazer teknolojisi son dönem estetik cerrahisi açısından oldukça büyük bir değere sahiptir. Çatlakların tedavisi yapılırken de kullanılan teknoloji, çatlakları tamamen ortadan kaldıramaz. Bu nokta da yapılan tedavinin çatlama sorunu yaşayan iki deri yakasını bir araya getirmesine dayanmamaktadır. Tedavi, yırtılan deri altı dokunun görünmez hale getirilmesi ve soluklaştırılması hedeflenerek yapılmaktadır. Lazer ile çatlak tedavisi seanslarca süren işlemlerdendir. Bu sebepten kesin tedavinin ve tedavi neticesinde ortaya çıkması hem seanslara hem de iyileşme süresi için geçmesi gereken zamana bağlıdır. İlk lazer atışı ile çatlağın ortadan tamamen kalkacağını düşünmek doğru bir beklenti olmayacaktır. Çatlaklarda lazer tedavisinin seans sayısını belirleyen asıl unsur çatlağın yoğunluğu, çatlağın deri içinde ulaştığı derinlik, bedende yer aldığı bölge ya da bölgeler gibi oldukça değişken faktörlere bağlıdır. Bu sebepten kesin seans sayısı ve tedavi süresini baştan söylemek için uzman hekim tarafından muayene yapılması şarttır.

Çatlaklar Lazerle Geçer mi?

Şimdiye dek yapılan hiçbir tedavi yöntemi ile çatlakların yüzde 100 iyileşmesi ve cildin tam anlamıyla eski görünümünü kazanması mümkün olmamaktadır. En etkili çatlak tedavisiyöntemlerinden biri olan lazerle tedavisi yönteminde bile kişinin cilt tipine bağlı şekilde başarı yüzdesi %85’in üzerinde olmaz. Yeni oluşan ve kırmızı mor renge sahip olan çatlaklarda başarı oranı oldukça yüksek görülen pulse DYE lazer yönteminde, lazer ışınları damarlar üzerine etki eder ve var olan kızarıklığı azaltır. Cildin hem üst tabakasına hem de alt tabakasına etki eden fraksiyonel lazer tedavisi, son yıllar içerisinde uygulanan en etkili ve en yeni tedavi yöntemlerinden biridir. Cilt çatlaklarının var olduğu bölgeye uygulanan lazer ışınları, çatlak olan alanlarda mikroskobik yaralar ortaya çıkarır. Bu bölgede yeni epidermis ile kollajen dokular oluşturur.

Lazerle çatlak geçer mi? sorusuna yanıt olarak; Tedavide Karbondioksit Fraksiyonel lazerle hızlı sonuca ulaşılabilir Lazerle çatlak tedavisi tekniğinde kollajen ve elastik lifler uyarılarak cildin yenilenmesi işlemi yapılmaktadır. Bu şekilde cildin yenilemesi ve sıkılaşması sağlanarak, yara izlerinin ve çatlakların onarımında yüz güldürücü sonuçlar verir. Çatlaklar kapanır mı? Maalesef oluşan çatlakların tamamen kapanması diye birşey söz konusu değildir. Çünkü bazı çatlaklar beyaz renkte ya da hafif gümüş renkl tonunda olduğu için, ten renginiz ne kadar koyu hale gelirse çatlaklarınız da bir o kadar meydana çıkacaktır.

Bu makale 4 Ekim 2023 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Külal Çukurova

Op. Dr. Külal ÇUKUROVA,  İzmir' in Selçuk ilçesinde doğmuştur. Orta ve lise öğrenimini Selçuk' ta tamamlamasının ardından Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi' nde başladığı tıp eğitimini 1986 yılında başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. Mecburi hizmetini Rize de 3 yılda tamamlamıştır. İhtisasını ise, 1993 yılında İzmir Atatürk Eğitim Hastanesi 3. Kadın hastalıkları ve doğum kliniğinde başlamış ve 1997 yılında Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olmuştur.  Uzmanlık eğitimi sonrasında, 1997 yılında Selçuk ilçesinde açtığı özel muayenehanesinde 1999 yılına kadar hasta bakan Op. Dr. Külal ÇUKUROVA, mesleki çalışmalarına 1999 yılı Haziran ayından itibaren İzmir' deki özel muayenehanesinde devam etmektedir. Evli ve iki çocuk annesidir. Op. Dr. Külal ÇUKUROVA, Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği, Türkiye İnfertilite Vakfı, Ege Pe ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
instagram
facebook
youtube
linkedin
Etiketler
Fraksiyonel lazerler
Op. Dr. Külal Çukurova
Op. Dr. Külal Çukurova
İzmir - Kadın Hastalıkları ve Doğum
Facebook Twitter Instagram Youtube