Kuru gözde meibomius bezi uygulamaları

KURU GÖZDE MEİBOMİUS BEZİ UYGULAMALARI

Kuru gözde meibomius bezi uygulamaları

Göz kuruluğunda Meibomius bezinde yağ tortularının çıkarılması göz kuruluğunun düzelmesine önemli katkı sağlayacaktır. 3 ayrı yöntem uygulanmaktadır. Bunların birbirine üstünlüğü yoktur.

MGX (MEİBOMİUS  GLAND  EXPRESSİON)
     MGX (Meibomius  Gland  Expression) 45 derece ısı uygulaması sonrası  baskı  ile meibomius  bezinin ağzının tıkanıklığının açılması, kanal içinde birikmiş tortuların  dışarı  alınmasıdır.
15-20 gün  ara  ile  3 defa yapılır. 1-2 yıl  göz  kuruluğu hastaları için  rahatlık  sağlar. Göz  kapaklarındaki torbalanmanın  önüne geçer.

LİPİFLOW TEDAVİSİ

Sıcaklık uygulanarak Meibomius bezinin tıkanıklığının baskı ile açılmasıdır. Alt ve üst kapağa aynı anda uygulanır. Ortalama 12 dakika sürer. Uygulama anında hasta çok az ağrı duyar. Doktor muayenehanesinde yapılabilir.

42.5 dereceye kadar ısıtılarak peristaltik (düzenli kasılma gevşeme) masaj uygulayarak yağın dışarı atılması sağlanır hafif steroid damlası verilir. Olumlu etki- 3-4 haftadan sonra başlar.

6 ay bir yıl kadar etkili olabilir.

 

IPL ( İNTENSE PULSED LİGHT)

Göz kapaklarında gözyaşının yağ kısmını üreten Meibomius bezlerindeki tortulaşan yağ artıklarının eritilip atılmasını sağlayan yöntemdir. 40-45 derecelik bir ısıtma sonrası yapılır. Genişleyen damarları kapatır. Kirpik dibi iltihabında ve demodex denilen kirpik dibi parazitinde etkili olur.

10-15 saniye sürer. Sonra 15 dakika ışık maske uygulaması ile tedavi tamamlanır. Sonra üst alt kapağa masaj uygulaması gerekir. Ağrı hissedilmez.

15 gün ara ile 4 seans uygulanır. Tedavi bittikten bir ay sonra rahatlama hissedilir.

 WC.(WARM COMPRESSES): Göz kapakları üzerine 40-45 derece sıcak uygulaması sonrası yapılan masaj Meibomius bezindeki yağ toplanmasını rahatlatır. Ama fazla etkili bir tedavi değildir. Bu uygulamada fazla bir baskı uygulama şansı yoktur.

Bu makale 4 Mart 2022 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Selim Hüsrevoğlu

Op. Dr. Selim Hüsrevoğlu; Kayseri'de doğmuştur. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Kliniğinden mezun olmuştur. 5 yıla yakın Kayseri Eğitim ve araştırma hastanesinde görev almıştır. 4 yıl İstanbul FSM Tıp Merkezinde çalışmalarına devam etmiştir. İlk göz merceği ameliyatı yapan doktorlar arasında bulunarak başarılarına yenisini eklemiştir.

Mesleki çalışmalarına kendi özel muayenehanesinde devam etmektedir.

 

Yazarı sosyal medya'da takip edin
instagram
Etiketler
LİPİFLOW
Op. Dr. Selim Hüsrevoğlu
Op. Dr. Selim Hüsrevoğlu
İstanbul - Göz Hastalıkları
Facebook Twitter Instagram Youtube