Konumuz kanser ve beslenme!

Konumuz kanser ve beslenme!

Bal Kabağı, Tatlı Kabağı bence Kış Kabağı? hep tatlı olarak yemeye alıştığımız bu harika sebze içerdiği karotenoidler sayesinde vücutta oluşan veya dışarıdan alınan kanser yapıcı öğeleri etkisizleştirme konusunda bize yardım ediyor, böylelikle kanserin oluşum riskini azaltmak için çalışıyor. "Kanserle Dans Eden Dost Besinler" den olan bu güzel sebzeyi sadece bir tatlı malzemesi olarak görmeden onu yukarıdaki görselde paylaştığım şekilde fırınlayarak çok lezzetli bir garnitür veya yemek oluşturmak sizin elinizde.Kış kabağını doğrayın (dilerseniz bir tane küçük patates de ekleyebilirsiniz) fırın kabına dizin 1-2 yemek kaşığı zeytinyağının içerisine kekik ve karabiber ekleyip fırça yardımıyla kabakların üzerine sürün. 150 derece fırında çatal batacak kıvama gelene kadar yaklaşık 40 dakika pişirin ve ?. Afiyet olsun
100 gr çiğ balkabağı; 26 kkal enerji, 1 gr protein, 6,5 gr karbonhidrat, 0,5 gr lif,12 mg magnezyum, 340 mg potasyum, 44 mg fosfor, 3100 mikrogram beta karoten, 4016 mikrogram alpha karoten içermektedir. Eğer şeker ilave etmeden pişirirseniz enerjisi oldukça düşük vitamin, mineral ve lif açısından zengin bir yemek elde edebilirsiniz. Bu arada kilo kontrolü için de uygun bir sebze olduğunu hatırlatalım ? ER+ hastalar da rahatça tüketebilir fitoöstrojen içermiyor. 

‼️Potasyum- fosfordan sınırlı diyet uygulayan hastalar doktor ve diyetisyenlerinin önerdiği ölçüde diyetlerine dahil edebilirler

Bu makale 12 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dyt. Dilşat Baş

Uzm.Dyt.Dilşat BAŞ, 26 Mart 1973 tarihinde Karacabey'de doğmuştur. Lisans eğitimini Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü'nde tamamlamış ve Diyetisyen unvanı almıştır. Daha sonra yine Hacettepe Üniversitesi'nde Sağlık Bilimleri Enstitüsü Beslenme ve Diyetetik Programını bitirerek lisansüstü derecesini almıştır. 

Üniversite eğitimlerinin ardından, 1994 – 1996 yılları arası Pamukkale Üniversitesi Beslenme ve Diyet Ünitesi Kurucusu olarak, 1996 – Halen Hacettepe Üniversitesi Erişkin Hastanesi Beslenme ve Diyet Ünitesi'nde görev yapmış olan Uzm.Dyt.Dilşat BAŞ,mesleki çalışmalarına Altunizade Acıbadem Hastanesi'nde devam etmektedir.

Uzm.Dyt.Dilşat BAŞ, Türkiye Diyetisyenler Derneği, KEPAN, Kanserle Dans Derneği üyesi ve gönüllü diyetisyeni üyesidir.

 

 

Etiketler
Kanserde beslenme önerileri
Uzm. Dyt. Dilşat Baş
Uzm. Dyt. Dilşat Baş
İstanbul - Diyetisyen
Facebook Twitter Instagram Youtube