Ödem attırıcı iştah baskılayıcı çay tarifi

Aynı anda hem iştah baskılamak, hem ödem atmak hem de sağlığını koruma altına almak istiyorsan bu tarif tam sana göre (gün içerisine yayarak tüketebilirsiniz) ☕️

Ödem attırıcı iştah baskılayıcı çay tarifi

TARİF: Kaynamış su içerisine maydanoz + 2 adet çubuk tarçın + 1/2 tatlı kaşığı zerdeçal + 1/2 çay kaşığı zencefil + 2 poşet beyaz çay + 2 poşet yeşil çay (Ben çayları poşet çay olarak kullandım ama siz normal de kullanabilirsiniz)

 

TARİF İÇERİSİNDEKİ BESİNLERİN FAYDALARI:

 

MAYDANOZ:

 

Sindirim sistemi üzerinde olumlu etkileri vardır. Cildin nemlenmesine yardımcı olur çünkü içeriğinde A ve K vitamini vardır. Antioksidan içeriği ile yaşlanmayı geciktirir. Cilt sağlığını korur, sivilce ve lekelere iyi gelir. İştah bastırıcı etki gösterir. İdrar söktürücü özelliği vardır böylelikle ödemi atmaya yardımcı olur.

 

TARÇIN:

 

İştahı baskılar, kan şekerini dengeler. Antioksidan etkisi vardır böylelikle cilt sağlığını korur ve yaşlanmayı geciktirir. Diyabete karşı savaşır. Kilo vermeye yardımcı etki gösterir.

 

ZERDEÇAL:

 

Kan şekerini dengeler, sindirime yardımcı olur, cilt sağlığını korur, bağışıklık sistemini güçlendirir, vücuttaki iltihaplara iyi gelir aynı zamanda depresyona karşı iyi gelir.

 

ZENCEFİL:

 

Sindirimi kolaylaştırır, kan şekerini dengeler, vücuttaki iltihaplara iyi gelir. Kilo verme döneminde tüketilmesi önerilir çünkü kilo vermeye yardımcıdır. Kolesterolün kontrol altına alınmasını sağlar ve bağışıklığın güçlenmesine yardımcı olmaktadır.

 

BEYAZ ÇAY:

 

Cilt ve diş sağlığını korumaya yardımcıdır., bağışıklık güçlendirici etkisi vardır, metabolizma üzerinde olumlu etki göstererek kilo vermeye yardımcı olur. Antioksidan da zengin olması sebebi ile yaşlanmayı geciktirir ve hastalıklardan koruyucu etki gösterir.

 

YEŞİL ÇAY:

 

Antioksidan içeriği yüksektir böylelikle yaşlanmayı geciktirir, hastalıklara karşı koruyucu etki gösterir, kilo kontrolüne yardımcıdır, ödem atımına yardımcı olur, yağ yakımını destekler, iştah baskılayıcı etki gösterir. Aynı zamanda kolestrol dengesini korur. Uzun süreli ve düzenli kullanımında yorgunluğu önler.

Bu makale 4 Mart 2024 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dyt. Melisa Eken

Uzm. Dyt. Melisa EKEN 1997 yılında İstanbul’da doğmuştur. Lise öğrenim hayatını yabancı dil eğitim veren Marmara Koleji’nde 2015 yılında tamamlamıştır. Lisans eğitimini Bahçeşehir Üniversitesi’nde almış ve lisans eğitimi gördüğü süreçte Özel Medicana Kızıltoprak Hastanesi, Pendik İSADEM ve Özel Göztepe Medicalpark Hastanesi’nde (2 kere) staj yapmıştır. 2017-2018 akademik yıl döneminde Bahçeşehir Üniversitesi Rektörlüğü tarafından Onur Belgesi almaya hak kazanmıştır. 2017-2020 yılları arasında Fenerbahçe Spor Klubü’nde lisanslı olarak boks sporuyla ilgilenmiş bu sebeple de sporcu beslenmesini ilgi alanlarına eklemiştir.2021 yılında Spor Endüstirisi’nin gerçekleştirmiş olduğu Uluslararası Sports Nutrition Specialist eğitimini tamamlayıp sınavını başarıyla sonuçlandırarak sporcu beslenmesi uzmanı olup, uzman kimliğine sahip olmuştur. 2019 yı ...

Uzm. Dyt. Melisa Eken
Uzm. Dyt. Melisa Eken
İstanbul - Diyetisyen
Facebook Twitter Instagram Youtube