Kontrollü iyilik iyiliktir.

İyilik ailelerin hedefidir. Hep iyi olma durumu hedefleriz. Bir aile “ Biz çok güzel bir hafta geçirdik.” diyorsa aslında iyi olmanın reçetesini haber veriyordur.

Kontrollü iyilik iyiliktir.

İyilik ailelerin hedefidir. Hep iyi olma durumu hedefleriz. Bir aile “ Biz çok güzel bir hafta geçirdik.” diyorsa aslında iyi olmanın reçetesini haber
veriyordur. Bu iyiliği öğrenmemiz gerekir. “Neden iyi bir hafta oldu?” sorusunu sorduğunuzda iyi geçmesinin nedenlerini söylemeleri gerekir. Söyleyemiyor ve genel “ Bilmiyoruz her şey güzeldi.” gibi bir cevapla kendi kontrollerinde isimlendirdikleri durumları belirtemiyorlarsa bu bir iyilik reçetesinin olmadığını gösterir. Reçete olmadığında da bizim yeni bir iyilik durumu için yapacaklarımız bilinmez olur. Sonuçta kontrolsüz bir iyilik iyilik değildir. Bir uçak başarılı bir iniş yaptığında bu iyi, güzel duruma seviniriz, alkışlarız “Çok güzel sağ salim indik.” deriz. Bilmemiz gereken bu şans eseri olan bir iniş değildir ve pilotların kontrollü, yapmaları gerekenleri yaptıkları için olmuştur. Aynı yapılacakları bir sonraki uçuşta da aynen yapacaklardır.

Bu makale 14 Ekim 2022 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Kl. Psk. Gözde Ünlüer

Uzm. Kl. Psk. Gözde Ünlüer , Üsküdar Üniversitesi -Psikoloji bölümünü başarıyla tamamlayarak 2018 yılında Psikolog unvanını almıştır. 2019 yılında ise Yüksek lisans eğitimini Üsküdar Üniversitesi Klinik Psikoloji alanında yapmıştır. 

 Uzm. Kl. Psk. Gözde Ünlüer mesleki çalışmalarına Yüz yüze ve Online Görüşme şeklinde devam etmektedir.

 

 

 

Yazarı sosyal medya'da takip edin
instagram
instagram
Etiketler
İyilik ve kötülük
Uzm. Kl. Psk. Gözde Ünlüer
Uzm. Kl. Psk. Gözde Ünlüer
İzmir - Klinik Psikolog
Facebook Twitter Instagram Youtube