Kol germe (brachioplasty) operasyonu nasıl yapılır?

Kol germe (brachioplasty) operasyonu nasıl yapılır?

Kol bölgesinde liposuction ve kol germe (brachioplasty) işlemleri yapılır. Omuz ve dirsek arasındaki bölgede aşırı sarkmanın meydana geldiği durumlarda liposuction yeterli olmayabilir. Özellikle ileri yaşlarda ve fazla miktarda kilo verildiğinde deride sarkma belirgin olarak görülür. Bu tip durumlarda gerekiyorsa yağlar vakumla alınır ve fazla deri toplanır.

Operasyon Nasıl Yapılır?

Genellikle dolgunluğun ve sarkmanın orta derecede olduğu durumlara rastlanmakta, kol arkasına lazer lipoliz uygulaması yeterli ve tatminkar çözüm sunmaktadır. Yağların yok edilmesiyle birlikte lazer etkisi ile orta derecedeki deri sarkması da toparlanabilmektedir.
Koldaki yağ fazlalığına, elastikiyeti çok olan fazla miktarda cilt sarkması da eşlik ediyorsa, kol germe operasyonu ile sarkan deri çıkarılır ve varsa yağ dokusu vakum ile ortadan kaldırılır. Yatay ve dikey olarak gerçekleştirilen bu yöntemde fazla deri toparlanır. Dirsekten koltuk altına doğru uzanan hafif iz, koltuk altında ve kolun vücuda komşu olan kısmında gizlenir.

Tedavi Süresi Nedir?

Ortalama bir saat süren ve genel anestezi altında gerçekleştirilen operasyonun ardından hasta bir gün içinde taburcu edilir. İşlemden sonra 2 gün hafif ağrı olur ve 10 gün düzenli korse takılması önerilir. Morlukların iyileşmesi yaklaşık bir hafta sürer. Ameliyattan bir gün sonra, ağır kaldırmamak şartıyla, hasta normal yaşamına döner.

Bu makale 15 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Onur Sümer

Op. Dr. Onur SÜMER, 1980 yılında İskenderun’da doğmuştur. İlk ve orta öğrenimini İskenderun'da tamamlamıştır. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 2004 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Kliniği’nde 2011 yılında tamamlamıştır. 2009 yılında Prof. Dr. İsmail Kuran ve ekibi ile çalışan Dr. SÜMER, 2010 yılında Belçika’da UZ Gent Üniversitesi Plastik Cerrahi Bölümü’nde dünyaca ünlü estetik ve rekonstrüktif meme cerrahı Prof. Dr. Moustapha Hamdi‘nin fellowship’i olarak çalışmıştır. Daha sonra, yüz estetiği ve yüz germe konusunda bir otör kabul edilen Patrick Tonnard’ın operasyonlarında gözlemci olarak bulunan Dr. SÜMER, çene-yüz cerrahisi alanında Avru ...

Etiketler
Kol germe operasyonu
Op. Dr. Onur Sümer
Op. Dr. Onur Sümer
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube