Kol estetiği

Kol estetiği

Omuz ile dirsek arasındaki bölümdeki yağ artısı ve buna sekonder gelişen sarkık görüntü liposuction veya lazer liposuction ameliyatıyla kolaylıkla, izsiz bir şekilde giderilebilir. Liposuction veya lazer liposuction operasyonu ile giderilemeyecek derecede belirgin sarkıklıklar için ise kol germe operasyonu yapılır. Bu ameliyat tekniğinde sarkık olan deri ve yağ dokusu çıkarılır. Dirsekten koltuk altına doğru uzanan bir iz kalır. Bu iz kolun vücuda komsu olan kısmında ve koltuk altında gizlenmiş olur. Eğer sarkma fazla değilse sadece koltuk altında kalacak 6 cm’lik bir kesi ile mini kol germe ameliyatı yapılabilir.

Kliniğe kol estetiğiyle ilgili geldiğiniz zaman en son görüntünüzü Vectra 3D XT görüntüleme sistemiyle bilgisayara aktarıyoruz ve sizin istediğiniz ve size en uygun olan değişiklikleri operasyon öncesi 3D sistemi ile yaklaşık olarak görmenizi sağlıyoruz.

Operasyon Öncesi Yapmanız Gerekenler

Eğer geçirdiğiniz önemli bir hastalık, ameliyat, düzenli olarak kullandığınız bir ilaç varsa bunu operasyondan önce doktorunuzla paylaşmanız gerekmektedir. Aspirin gibi kan sulandırıcı ilaçlar kullanıyorsanız bu konuyu doktorunuzla konuşup ameliyattan önce ilaç kullanımını sonlandırılmalıdır. Operasyona karar verip randevu aldığınız zaman operasyon yapılacak bölgeye göre size ödem(şişlik) ve morluk olmaması için ilaçlar başlanacaktır. Ameliyat öncesi tahlilleriniz ameliyat olacağınız hastanede yapılacaktır.

Operasyon Uygulama Yeri ve Şartları Nasıl Olacak?

Operasyon tam teşekküllü bir hastanede olacak ve genel anestezi ile uygulanacaktır. Normal operasyon süresi 1-2 saattir.

Operasyon Hakkında Bilmem Gerekenler

Operasyona girmeden önce anestezi uzmanımızla odanızda görüşeceksiniz. Bu operasyondan sonra 1 gece hastanede kalmanız gerekmektedir.

Operasyon Sonrası Takip Süreci

Eğer liposuction veya lazer liposuction tekniği kullanılarak kol estetiği operasyonu olduysanız operasyondan itibaren banyo yapmanızda bir sakınca yoktur. Kontrolleriniz 5. Gün, 20. Gün ve ayda bir olarak düzenlenir.

Kol germe yada mini kol germe tekniği ile bu ameliyatı olduysanız 3. Gün pansumanınız yapılır dikiş olmadığı için dikiş alımına gerek yoktur. Kontrol tarihinizden itibaren banyo yapmanıza bir sakınca yoktur. Kontrolleriniz 3. gün, 25. gün ve ayda bir olarak düzenlenir.

Operasyondan Sonra İyileşme Sürecim Nasıl Olacak?

Ameliyat sonrası özel bir korse 1 ay kadar giyilir. Korse hem ağrıyı önleyerek rahat hareket etmenizi sağlar. Operasyon sonrası 2-3 gün kolda şişme, uyuşukluk az miktara şişlik ve morluk görülebilir. 5-7 gün içerinde işe dönülebilir.1 hafta içinde normal aktivitelere,1 ay içinde fiziksel aktivitelere dönülebilir. Operasyon yapılan bölgeye yapılacak LPG vakum-masaj işlemleri ile bu bölgelere kolajen sentezi daha çok arttırılarak iyileşme hızlandırılabilir.

Bu makale 14 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Mete Aksu

Op. Dr. Mete Aksu, 1973 yılında Çorum’da dünyaya geldi. Lise eğitimini 57. dönem mezunu olarak Atatürk Lisesi'nde tamamlamasının ardından tıp eğitimini Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde tamamlayarak tıp doktoru unvanını aldı. Ardından Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na katılan Dr. Aksu TCG Anıttepe ve TCG Turgut Reis fırkateyn gemilerinde Teğmen ve Üst Teğmen olarak görev aldı. Ardından Ankara Gata Plastik Rekonsrüktif ve Estetik Cerrahi Kliniği'nde görevlerini sürdürdü. Dr. Aksu, (Bilkent Üniversitesi Genetik ve Moleküler Biyoloji bölümü ile ortak çalışma) VEGF, EGF ve FGF genleri modifiye edilmiş keratinosit kültürünün ratlarda Kronik Yara iyileşmesine etkisi bitirme tezi ile ihtisasını tamamladı. Dr. Aksu, Kasımpaşa Deniz Hastanesi'nden Yarbay Rütbesi ile emekli oldu. Çalışmalarını halen Nişantaşı Abdi İpekçi Caddesi'ndeki kliniğinde ...

Etiketler
Kol estetiği nasıl yapılır
Op. Dr. Mete Aksu
Op. Dr. Mete Aksu
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube