Kaş kaldırmaya yönelik işlemler nelerdir ?

Kaş kaldırmaya yönelik işlemler nelerdir ?

Kaş Estetiği
Kaş estetiği büyük oranda dermokozmetik girişimlerle düzeltilebilir bir konudur. Bununla birlikte, cerrahi ya da daha lokal bir girişimle düzeltilmesi gereken en önemli sorun kaş düşüklüğüdür.

Yüz oranlarına göre ideal bir kaş yapısının şekli büyük oranda belirlenmiştir. Kaşın iç kenarı, kaş kavsinin tepe noktası ve dış bitiş kenarı burun kanadı ve gözün konumuna göre belirlenebilir.

İdeal kaş seviyesi;
– Erkeklerde göz küresini çevreleyen orbital çukurun üst kenarı
– Kadınlarda ise bu orbital kenarın yaklaşık 1 cm üzeri olarak ifade edilir.
Kaşın bu seviyelerden daha alta yerleşmesi önemli bir görsel sorun teşkil eder.

Kaş Kaldırmaya Yönelik İşlemler Nelerdir ?
Kaş kaldırma işlemi; geçici ve basit yöntemlerle ya da daha uzun etkili ya da kalıcı yöntemlerle tedavi edilebilir. Botulinum Toksin uygulaması, İp askılar ya da cerrahi yöntemler bu yelpaze içerisinde sayılabilir.

Botulinum Toksin İle Kaş Kaldırma İşlemi Nedir ?
Botulinum Toksin Uygulaması ile kaş kaldırma işlemi;
– Kalıcı kaş kaldırma işleminin sonuçları hakkında şüpheleri olan
– Kaş kaldırmak isteyen ancak ameliyat düşünmeyen
– Saç çizgisi çok yukarıda ya da kel olan hastalarda tercih edilir.

Bu uygulama ile iorta hatta yakın olan alın kaslarında geçici felç oluşturulur. Orta hatta felç olan kasların, daha dışa yerleşik olan kas gruplarının kasılmasını arttırır. Böylece kaşların özellikle orta ve dış bölümlerinde yukarı doğru bir hareket sağlanır. Botulinum Toksinin uygulaması yaklaşık 6 ay süreyle etki gösterir. Böylece hastaya kaşlarındaki değişimi yaşamak ve denemek için bir fırsat sağlanmış olur. Uygulama 6 ay ara ile tekrarlanabilir. Bu uygulamayla alın çizgilerinin azalması ise önemli bir kazanç olarak değerlendirilmelidir.

İp Askı Yöntemleri İle Kaş Kaldırma İşlemi Nedir ?
Eriyebilir ya da kalıcı olan iplerin cilt altına yerleştirilmesi ile kaş kavsi yukarı doğru kaldırılabilir. duruma göre kaş seviyesi tamamen yükseltilebilir.

İple askı yöntemi; cerrahi girişim istemeyen ancak kalıcı ya da geçici süreli kaş kaldırma isteyen hastalar için son derece uygundur. Bu şekilde 1 yıl ya da daha uzun süreli kaş kaldırma etkisi, cerrahi işlem gerektirmeden sağlanabilir. Bu işlem lokal anestezi altında sağlanabilir. Bu yöntemde en önemli sorun, çeşitli yüz mimiklerinde kısmen azalmadır.

Cerrahi Girişim İle Kaş Kaldırma İşlemi Nedir ?
Cerrahi girişime karşı olmayan, saç çizgisi ideal seviyede, kalıcı ve mimikleri etkilemeyen, natürel sonuç isteyen hastalar için en ideal yöntemdir.

Bu işlem genel anestezi altında saç çizgisi ya da saç çizgisinin hemen üzerinden 2 cm kesilerle girilerek, alın kaslarının yukarı doğru çekilmesi esasına dayanır. İşlem süresi yaklaşık 45 dakika olup, yaklaşık 1 hafta içerisinde hasta normal görüntüsüne kavuşur. Herhangi görünür bir iz kalmaz.

Bu makale 14 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Tamer Şakrak

Op.Dr Tamer ŞAKRAK, 15 Şubat 1977 tarihinde Almanya'da doğmuştur.  Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından 1994  yılında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise yine aynı fakültede yapmış ve 2010 yılında Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı olmuştur.   Uzmanlık eğitimi sonrasında, 2011-2013 yılları arası Eskişehir Acıbadem Hastanesi'nde 2013-2014 yılları arası Esteworld Plastik Cerrahi Hastanesi'nde görev yapmış olan Op.Dr Tamer ŞAKRAK mesleki çalışmalarına 2014 yılından beri kendi kurduğu Regenplast Estetik ve Plastik Cerrahi Kliniği'nde devam etmektedir. Gerek asistanlık gerekse uzmanlık dönemlerinde, bir çok bilimsel makale, bilimsel çalışma ve araştırma yazıları yazmış ve bu çalışmalardan ödüller almıştır. Profesyonel ...

Etiketler
Kaş estetiği nedir
Op. Dr. Tamer Şakrak
Op. Dr. Tamer Şakrak
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube