Karın germe operasyonu hakkında merak edilenler

Karın germe operasyonu hakkında merak edilenler

Sarkmış ve çatlaklar oluşmuş karın cildinin düzeltilmesi için uygulanan işlemdir. Hızlı kilo alıp verme ve hamilelik karın cildinin kalitesinin bozulmasına ve karın önduvarındaki kasların birbirinden uzaklaşmasına neden olur.

Cildin hızlı bir şekilde gerilmesi cildin alt tabakası olan dermis bölgesinin hasar görmesine buna bağlı olarak da dışarıdan çatlak olarak görünen cildin inceldiği alanların oluşmasına sebep olur. Çatlaklar yanında elastikiyetini kaybeden cilt kendi üzerine katlanarak aşağı doğru sarkmaya başlar. Bunlara ek olarak karın önduvarının esas destek dokusu olan kasların birbirinden uzaklaşmış olması ne kadar kilo verilirse verilsin göbekli görünümün devam etmesine neden olur.

Karın germe operasyonu ile sarkmış ve çatlaklarla dolu göbek altında kalan deri kısım alınır, karın önduvarındaki kasları, varsa fıtıkları onarır ve yeni bir göbek deliği oluşturur. Karın önduvarındaki kaslar birbirine yaklaştırılarak adeta içeride bir korse etkisi oluşturulur. Bu sayede düz bir karın elde edilmiş olur.

Sadece göbek altındaki sınırlı bir alanda şikayetlerin olması durumunda mini abdominoplasti denilen işlem ile daha kısa bir iz ile bu sarkıklık ve çatlaklardan kurtulma imkanı vardır. Mini abdominoplasti operasyonu esnasında da kaslarda onarım yapılabilir.

Karın germe operasyonunda iz iç çamaşırı ve bikinin içerisinde kalacak şekilde sezaryen izine benzer şekilde olur. Operasyon sonrasında aynı gün içerisinde hastalar dik bir şekilde ayağa kalkabilir ve yürüyebilir. Operasyondan sonra bir ya da iki gün hastanede kalmanız gerekir. Yaklaşık 10 gün içerisinde normal hayatınıza dönebilirsiniz. Karın cildinin sıkılığını korumak amacıyla 3 hafta korse kullanılması gereklidir. 6 hafta sonra yoğun egzersizlere başlanabilir.

Karın germe operasyonu düzgün bir vücut şeklinin sağlanabilmesi amacıyla liposuction işlemleri ile desteklenebilir. Bu durumda ince bel kıvrımlarının olduğu daha kadınsı hatlar ortaya çıkarılabilir. Meme küçültme, meme dikleştirme, kol germe ya da uyluk germe gibi vücut estetiği operasyonları ile birlikte yapılabilir. Bu durumda tek bir anestezi ve iyileşme süresi içerisinde birden fazla probleme çare bulma imkanı olur.

Doğum yapmış kadınların abdominoplasti öncesi en az 6 ay beklmesi gerekmektedir. Bu süreden sonra emzirme sonlandırıldıysa karın germe operasyonu rahatlıkla yapılabilir. Karın germe sonrası hamile kalınmasında bir sorun yoktur fakat kalıcı sonuçların elde edilebilmesi için operasyonun tüm doğumlardan sonra yapılması daha uygun olmaktadır.

Bu makale 13 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Güray Yeşiladalı

Op. Dr. Güray YEŞİLADALI, İstanbul’da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. Tıp eğitiminin son senesinde Türk - Alman Doktor Birliği bursu ile Almanya’da Giessen Üniversitesi’nde eğitim görmüştür. İhtisasını ise Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapmış ve Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı olmuştur. Uzmanlık eğitimi esnasında gerçekleştirdiği binlerce ameliyatın yanında Amerika Birleşik Devletleri’nde, Wisconsin Üniversitesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi bölümü’ne “International Fellow” olarak kabul edilmiş olup bu sayede cerrahi beceri, görgü ve tecrübesini arttırma fırsatına sahip olmuştur. Uzmanlık eğitimi sonrasında mecburi hizmet yükümlülüğü kapsamında ...

Etiketler
Karın germe estetiği nedir
Op. Dr. Güray Yeşiladalı
Op. Dr. Güray Yeşiladalı
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube