Botox nedir, etkisi nasıldır?

Botox nedir, etkisi nasıldır?

Botoks ile kırışıklık ve deride ki çizgiler geçici süre yok edilir. Botoks tedavisinin etki süresi 4-6 ay civarındadır. Etki süresi kişiden kişiye değişiklik göstermektedir. Bu süreyi yaş ve uygulanan bölgenin durumu etkilemektedir. Hamile veya emziren bayanlar dışında hemen hemen herkes botoks işlemi yaptırabilir. Oldukça kısa süren botoks işlemi, kazayağı, alın, boyun, kızgınlık çizgisi, kaş kaldırmak için, terlemeyi önlemek için kullanılabilir. Uygulama süresi 10-15 dakikadır. İşlem sonrası bir acı ve sızı hissedilmez. Hastalar uygulama sonrası hemen normal iş hayatına dönebilir. 

Sık kullanılan mimik kaslarının yol açtığı çizgiler ve yaşın ilerlemesiyle birlikte ortaya çıkan kırışıklıklar için, peeling ve doldurma gibi işlemler de yapılabilmekte, ancak botox yöntemi kadar etkili olamamaktadır. Botox birkaç dakikada tamamlanan bir işlemdir. Aynı zamanda, uygulama esnasında kullanılan enjeksiyon iğneleri oldukça ince uçludur ve acı vermez.

İşlem sonrası 2 gün içerisinde olumlu etkileri gözlemlenmeye başlanır ve 6 ay süreyle de etkisini devam ettirir. Botox 6 ayda bir uygulanabilen, geri dönüşlü bir tedavi yöntemidir. Botox ile yapılan enjeksiyon sayesinde mimik kasları gevşeyerek, cilt kırışıklıkları kaybolur. Botox, mimik kaslarındaki gevşemeyi, uygulanan bölgedeki kasları ve sinirleri bloke ederek sağlar. 

Bu makale 8 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Selçuk Aytaç

Op. Dr. Selçuk AYTAÇ, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1999 yılında tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise 1999-2005 yılları arasında Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yapmış ve Plastik Rekonstruktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı olmuştur.

Uzmanlık eğitimi sonrasında 2010 yılında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Anatomi doktorasını tamamlamış olan Op. Dr. Selçuk AYTAÇ, mesleki çalışmalarına Bursa'da bulunan özel muayanehanesinde devam etmektedir.

Etiketler
Botox ne için kullanılır
Op. Dr. Selçuk Aytaç
Op. Dr. Selçuk Aytaç
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube