Kalça ve diz problemleri

Kalça ve diz problemleri

Eklemlerin zarar gördüğü ve başka tedavi yönteminin kalmadığı durumlarda  protez operasyonları yardıma yetişir. Protez operasyonları sonrasında  fizik tedavi büyük önem taşır. Bir protez operasyonunun başarısını etkileyen  faktörleri doğru hasta seçimi, uygulanan cerrahi teknik, hastaya protez  operasyonu öncesi ve sonrası uygulanan fizik tedavi rehabilitasyon  olarak sıralanmaktadır.

Dikkat edilmesi gereken ve en çok ihmal edilen  noktanın ameliyat öncesi ve sonrası fizik tedavi rehabilitasyondur. Kalça ya da diz protezi düşünülen  hastalarda eklemler ağrı ve deformite nedeniyle az kullanıldığından o  eklemi çalıştıran kaslar zayıflar. Eklem hareketleri de genelde gelişen  ikincil yumuşak doku problemleri nedeniyle kısıtlanmıştır.Dejeneratif bozuklukların neden olduğu ağrı ve hareket kısıtlılığının giderilmesinde artroplasti iyi bir tedavi seçeneği olarak karşımıza çıkmaktadır. Artroplastide amaç ağrıyı gidermek, stabil ve fonksiyonel bir hareket açıklığı sağlamak ve mevcut deformiteyi düzeltmektir.

Bu makale 19 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Fzt. Ahmet Can Ercan

İleri teknoloji desteği ile birlikte dünyada uygulanan manuel terapi konseptlerini harmanlayarak Türkiye’ de alanında öncü olmayı hedeflemiş bir fizyoterapisttir. Fizyoterapi ve rehabilitasyon alanındaki tüm gelişmeleri yakından izleyerek, fiziksel aktivitelerinizi tam kapasiteyle yapabilmenizi sağlamak ve doğru tedavi yöntemleri ile yaşam kalitenizi yükseltme amacındadır. Eğitim: Yüksek Lisans, Kırıkkale Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Programı; 2013 Lisans, Başkent Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü; 2002-2007 OMT (Osteopathic Manipulative Treatment ), Osteopati Cyriax Manuel Terapi Konsepti Mulligan Manuel Terapi Konsepti-Yeni Zelanda Matrix Ritm Terapi-Almanya İleri Düzey Manüplatif Tedavi Teknikleri Dynamic Tape Bantlama Eği ...

Etiketler
Kalça problemi
Fzt. Ahmet Can Ercan
Fzt. Ahmet Can Ercan
Ankara - Fizyoterapi
Facebook Twitter Instagram Youtube