Jinekomasti ameliyatı nedir ?

Jinekomasti ameliyatı nedir ?

Erkeklerde meme büyümesi sık karşılaştığımız sorunlar arasındadır. Kalıtsal olabildiği gibi  hormonal değişiklikler, kilo alma veya bazı ilaçlar da sebep olabilir. Meme dokusunun fazlalığına yağ dokusu veya  glandüler doku dediğimiz süt bezlerinin fazlalığı sebep olur. Bu ayrım muayene ve meme ultrasonu ile tespit edilir. Ameliyat tekniğine buna göre karar verilir. Ameliyat izleri meme büyüklüğünün derecesine göre şekillenmektedir. İleri derece büyük olanlar dışında memenin renkli-beyaz kısmının çevresine gizlenir. Operasyon genel anestezi altında yapılır ve ortalama 1.5 saat sürmektedir. Cildin göğüs duvarına yapışmasını desteklemek amacıyla hastalar operasyon sonrası 3 hafta elastik bandaj veya jinekomasti korsesi kullanmalıdır. Ancak bu durum sosyal hayatı etkileyecek boyutta değildir. Genellikle hastalar 1 hafta sonra işine dönebilir.

Bu makale 12 Mart 2020 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Ayşen Gür Usluer

1971 doğumluyum. Ortaöğretimimi Burhaniye Lisesinde; tıp eğitimimi Dokuz Eylül Üniversitesinde tamamladım. Bir süre İzmir’de pratisyen hekim olarak çalıştım. Manisa Celal Bayar Üniversitesi plastik cerrahi bölümünde; hem estetik cerrahi hem de yüz kırıkları, yüz felci, cilt tümörleri, doğumsal anomaliler gibi rekonstrüktif cerrahi alanlarında çok değerli hocalarımın sayesinde ciddi klinik tecrübe ile ihtisas eğitimimi tamamladım. Ardından Dr Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Hastanesinde görev yaptım. Burada çoğunlukla yanık ve çocuk doğumsal anomalileri üzerine çalıştım.

Şuan İzmir- Bayraklı’da muayenehanemde hastalarımı kabul ediyorum. Evliyim. Bir kızım var. Mesleğim dışında özel ilgi alanlarım; resim yapmak, zaman zaman amatör resim segilerine katılmak, iç mekan dekorasyonu konusunda çizim ve tasarım yapmak, spor yapmak

Yazarı sosyal medya'da takip edin
instagram
facebook
Op. Dr. Ayşen Gür Usluer
Op. Dr. Ayşen Gür Usluer
İzmir - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube