Meme dikleştirme hakkında

Meme dikleştirme hakkında

Kadınlarda meme dokusu özellikle hamilelikler ve emzirme sonrası sarkabilir. Sarkmış bir memeyi ameliyat dışı bir yöntemle eski haline getirmek olanaksızdr. Sarkık bir memenin nasıl dikleştirileceği cilt fazlalığına ve meme iç hacmine bağlıdır. Memenin alacağı görünüme sarkıklık derecesi, büyüklüğünün değiştirilip değiştirilmeyeceği, dikleştirmeye ek olarak silikon kullanılıp kullanılmayacağına gibi durumlara bağlı olarak ve sizin istekleriniz doğrultusunda karar verilir. Bu bilgiler doğrultusunda ameliyat planlanır. Hafif sarkık bir memede sadece silikon kullanılarak memeyi hem dikleştirmek, hem dolgunlaştırmak mümkündür. Silikon sadece memeyi büyütme amaçlı konmaz, küçük hacimli bir silikonla memeyi büyütmeden dolgunlaştırmak, dikleştirmek mümkündür. Ancak cilt fazlası ve sarkma miktarı fazla ise hem dikleştirme hem meme protezi gerekebilir. Eğer hastada yeterince meme dokusu varsa silikon kullanmaya gerek kalmadan, sarkıklığı oluşturan fazla cilt çıkarılırken meme dokusu da tekrar şekillendirilir ve meme adeta silikon konmuş gibi dolgun bir hale getirilebilir. Cilt çıkarmak gerekiyorsa meme başının çevresinde veya buna ek olarak meme başının alt orta noktasından meme altı oluğuna kadar giden bir iz veya ters T denen, meme altı oluğunu da kapsayan bir iz olabilir. Ameliyat 2-2,5 saat kadar sürer. Operasyon sonrası ciddi ağrı olmaz ve hızla günlük yaşamınıza dönebilirsiniz.

Bu makale 12 Mart 2020 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Ayşen Gür Usluer

1971 doğumluyum. Ortaöğretimimi Burhaniye Lisesinde; tıp eğitimimi Dokuz Eylül Üniversitesinde tamamladım. Bir süre İzmir’de pratisyen hekim olarak çalıştım. Manisa Celal Bayar Üniversitesi plastik cerrahi bölümünde; hem estetik cerrahi hem de yüz kırıkları, yüz felci, cilt tümörleri, doğumsal anomaliler gibi rekonstrüktif cerrahi alanlarında çok değerli hocalarımın sayesinde ciddi klinik tecrübe ile ihtisas eğitimimi tamamladım. Ardından Dr Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Hastanesinde görev yaptım. Burada çoğunlukla yanık ve çocuk doğumsal anomalileri üzerine çalıştım.

Şuan İzmir- Bayraklı’da muayenehanemde hastalarımı kabul ediyorum. Evliyim. Bir kızım var. Mesleğim dışında özel ilgi alanlarım; resim yapmak, zaman zaman amatör resim segilerine katılmak, iç mekan dekorasyonu konusunda çizim ve tasarım yapmak, spor yapmak

Yazarı sosyal medya'da takip edin
instagram
facebook
Op. Dr. Ayşen Gür Usluer
Op. Dr. Ayşen Gür Usluer
İzmir - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube