Yüz ve boyun germe hakkında

Yüz ve boyun germe hakkında

Zaman içinde bağ dokusunda  ve ciltte elastikiyet kaybı başlar. Bu yorgun görünüme  ameliyat ile ve ameliyatsız yöntemlerle çözüm bulabiliriz. Ameliyatsız yöntemler içinde örümcek ağı, Fransız askısı, ultrasonik cihazlarla yüz germe, plazma enerjisi ile cilt germe yöntemlerini sayabiliriz. Bazen direkt olarak iple yüz germe tekniğini uygularız. Bazen de hastanın durumuna göre kombine yöntemler uygularız. Örneğin bazı hastalarımızda önce PRP uygulamaları ile cilt kalitesi ve elastikiyetini arttırdıktan sonra iple yüz germe tekniğini uygulamayı öneriyoruz. İşlem öncesi yüz germe uygulanacak bölgeye lokal anestezik krem ardından lokal anestezik ilaç enjeksiyonu ile uyuşma sağlanır. Uygulama boyunca herhangi bir ağrı veya rahatsızlık hissi olmaz. Örümcek ağı uygulaması anestezi ile birlikte yaklaşık 30-40 dakika sürer. Ardından çene ve yanak bölgesine soğuk uygulama yapılır. Bir hafta hafif ödem ve hafif morluk olabilir. Ödem ve morluk hastanın cilt yapısı ve yara iyileşmesi özelliklerine göre değişir. 5 gün boyunca sabah akşam bir antibiyotik ve bir analjezik-antiinflamatuar ilaç verilir. Bu yöntemle hastalarımız yaklaşık 2 yıl yüz germe etkisinin konfornu yaşarlar. Sonrasında ise gereken bölgelere ek uygulamalar yapılıp aynı ekti sağlanabilir.

Cerrahi yöntemler arasında ise genel anestezi altında yüz ile boyun germe ve lokal anestezi ile uyguladığımız kısa skarlı yüz germe operasyonları hastanın gereksinimine göre planlanır.

Kısa skarlı yüz germe veya mini yüz germe operasyonunda kesi kulak önünden kulak memesi kıvrımına, kulak önü çizgisine doğru gizlenerek yapılır. Kesi alanında bulunan pembe düz bir çizgi birkaç ay sonra cilt rengini almaya başlar.

Yüz ve boyun germenin birlikte uygulandığı operasyon  genel anestezi altında ameliyathane koşullarında yapılır. Kesi izi kulak önünden başlayıp kulak arkasında ve saç çizgisi boyunca gizlenir. Boyunda ise herhangi bir iz bulunmaz. Operasyon sonrası takip amaçlı  bir gece hastanede kalınır.

Bu makale 12 Mart 2020 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Ayşen Gür Usluer

1971 doğumluyum. Ortaöğretimimi Burhaniye Lisesinde; tıp eğitimimi Dokuz Eylül Üniversitesinde tamamladım. Bir süre İzmir’de pratisyen hekim olarak çalıştım. Manisa Celal Bayar Üniversitesi plastik cerrahi bölümünde; hem estetik cerrahi hem de yüz kırıkları, yüz felci, cilt tümörleri, doğumsal anomaliler gibi rekonstrüktif cerrahi alanlarında çok değerli hocalarımın sayesinde ciddi klinik tecrübe ile ihtisas eğitimimi tamamladım. Ardından Dr Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Hastanesinde görev yaptım. Burada çoğunlukla yanık ve çocuk doğumsal anomalileri üzerine çalıştım.

Şuan İzmir- Bayraklı’da muayenehanemde hastalarımı kabul ediyorum. Evliyim. Bir kızım var. Mesleğim dışında özel ilgi alanlarım; resim yapmak, zaman zaman amatör resim segilerine katılmak, iç mekan dekorasyonu konusunda çizim ve tasarım yapmak, spor yapmak

Yazarı sosyal medya'da takip edin
instagram
facebook
Etiketler
a
Op. Dr. Ayşen Gür Usluer
Op. Dr. Ayşen Gür Usluer
İzmir - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube