Jinekolojik muayeneler ve erken teşhis

Jinekolojik Muayeneler ve Erken Teşhis

Jinekolojik muayeneler ve erken teşhis

📌 Anormal uterin kanama (adet kanamalarının normalden fazla olmaya başlaması veya ara kanamalar olması) endometrium ve serviks (rahim ağzı) kanserlerinin ilk ve en önemli belirtisidir. Özellikle 40 yaş üzeri kadınlarda anormal uterin kanama varlığında mutlaka bir jinekoloğa başvurulmalıdır.
📌 Hiç bir şikayet olmasa bile yılda bir kez düzenli jinekolojik muayeneye gidilmelidir. Çünkü başta yumurtalık kanserleri olmak üzere erken evre jinekolojik tünörler erken evrede şikayete neden olmayabilirler ve rutin jinekolojik muayenede saptanabilirler.
📌 Serviks kanseri tarama testlerini (yüksek riskli HPV DNA ve Pap Smear) düzenli yaptırınız.
Sağlıklı günler diliyorum.

Bu makale 16 Nisan 2024 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Doç. Dr. Gökhan Demirayak

İstanbul Şişli Memorial Hastanesi'nde hasta kabulüne devam etmektedir. MESLEKİ ÜYELİKLER Türk Jinekolojik Onkoloji Derneği (TRSGO) Türk Jinekoloji ve Obstetri Derneği (TJOD) Türk Jinekolojik Endoskopi Derneği (TRSGE) Türk Ürojinekoloji Derneği Türk Endometriozis ve Adenomyozis Derneği European Society of Gynaecologic Oncology (ESGO) European Network of Young Gynaecologic Oncologists (ENYGO) MESLEKİ ÖDÜL, DERECE VE DENEYİMLER Uluslararası yayınları 27, ulusal yayınları 10, uluslararası kitap bölümü ve çeviri 3, uluslararası ve ulusal kongrelerde sunulmuş sözel bildiri 32 KATILDIĞI MESLEKİ EĞİTİMLER, KURSLAR VE KONFERANSLAR Türk Cerrahi Derneği, Stapler eğitimi ve kullanımı 28.04.2018 Türk Cerrahi Derneği ve İstanbul Tıp Fakültesi tarafından düzenlenen vasküler cerrahi kursu, 03.06.2017 Türk Cerrahi Derneği, Cerrahide zor yara ...

Etiketler
Jinekolojik Muayeneler ve Erken Teşhis
Doç. Dr. Gökhan Demirayak
Doç. Dr. Gökhan Demirayak
İstanbul - Kadın Hastalıkları ve Doğum
Facebook Twitter Instagram Youtube