İpl işık tedavisi ile yüz yenileme

İpl işık tedavisi ile yüz yenileme

 

Öncelikle Cilt Yenileme Tedavilerini Kimler Yapmalıdır?

Türkiye de tam anlamıyla yüzlerce farklı cilt yenileme tedavisi mevcuttur ve bunlar kendi markaları altında pazarlanmaktadır.

Bunların çoğu mükemmel teknolojiler olsa da, sonuçlarınız üzerinde en büyük etkisi olan kozmetik tıbbının bileşeninin sağlayıcınız olduğunu hatırlamak önemlidir. Bu, cerrahi olmayan cilt yenileme tedavilerinin yanı sıra kozmetik cerrahi için de geçerlidir.

Bazı cilt yenileme tedavileri sadece kurul sertifikalı bir kozmetik cerrah tarafından yapılmalıdır. Bunlar derin kimyasal peeling ve bazı ablatif lazer tedavilerini içerir.

Mikro iğneleme, hafif soyma ve mikrodermabrazyon gibi diğer tedaviler, yüksek eğitimli kayıtlı bir hemşire veya lisanslı estetisyen tarafından güvenli ve etkili bir şekilde gerçekleştirilebilir.

Cilt yenileme tedavilerini gerçekleştirmek için gereken yetkinliklere tedaviden tedaviye farklılık gösterir, bu yüzden alanında lisanslı, uzman bir dermatoluğun gözetiminde tedavinizi uygulamalı ve tıbbi cilt bakımında çok deneyimli bir dermatoloğu seçmelisiniz.

 

Lazer Cilt Yenileme Tedavileri

Lazerler, cildin tonunu, dokusunu ve görünümünü iyileştirmek için yüksek konsantrasyonda ışık enerjisi ışınları kullanır.

Lazer cilt yenileme cildimi nasıl gençleştirir?

İnce çizgileri veya kırışıklıkları en aza indirebilir

Daha dengeli cilt tonu için kahverengi lekeleri, kızarıklığı veya renk değişikliğini tedavi edebilir

Cildi sıkılaştırabilir ve kollajen üretimini teşvik edebilir

Akne veya cerrahi yara izlerini kaldırabilir

İstenmeyen yüz veya vücut tüylerini kaldırabilir

 

Mikrodermabrazyon

Mikrodermabrazyon yüz, boyun, eller veya vücutta kullanılabilecek nispeten yumuşak bir prosedürdür. Tedavi sırasında, alan çok ince uçlu bir alet kullanılarak veya aşındırıcı parçacıkların ince bir sisi uygulanarak pul pul dökülür.

Daha sonra pul pul dökülmüş cilt hemen vakumlanır. Diğer bazı yüzey yenileme tedavilerinin aksine, mikrodermabrazyon tüm cilt tipleri için güvenlidir, yan etkiler için çok az risk taşır ve kesinti gerektirmez.

Mikrodermabrazyon cildi iyileştirmek için ne yapabilir?

İnce çizgileri ve kırışıklıkları en aza indirebilir

Cilt bakım ürünlerinin daha etkili çalışmasına yardımcı olabilir

Cildi aydınlatabilir ve tonu iyileştirebilir

Yaşlılık lekelerini veya hafif akne izlerini azaltabilir

Mikrodermabrazyon, sonuçları arttırmak için bir peeling ile birlikte aynı seanslarda yapılabilir. Anında iyileştirmeler genellikle fark edilir olsa da, mikrodermabrazyon tedavileri genellikle optimum iyileştirmeler elde etmek için bir seri halinde gerçekleştirilir.

Mikrodermabrazyon dan sonra cilt güneş hasarına daha duyarlı olacağından, tedavi edilen alanı güneşten korumak da önemlidir.

 

Microneedling, cildin kusurlarını azaltmak, güneş hasarını tedavi etmek ve daha pürüzsüz, daha net bir cilt sağlamak için cildin doğal iyileşme sürecini kullanan bir cilt yenileme teknolojisidir.

Mikroiğneleme, düzinelerce çok ince, kısa iğne içeren bir alet kullanarak cilt katmanlarını ısı veya kimyasal maddelerle çıkarmak yerine ciltte mikroskobik “yaralanmalar” yaratır.

“Yaralanmalar” çıplak gözle görülmez, ancak doğal iyileşme tepkisini tetikler, cildinizi yeni kolajen ve elastin üretimeyle birlikte yeni sağlıklı cilt hücrelerini yeniden oluşturmaya yönlendirir.

Mikroiğne hangi cilt endişelerini tedavi edebilir?

İnce çizgiler ve kırışıklıklar

Akne veya cerrahi yara izleri

Büyük gözenek boyutu

Güneş hasarı, yaşlılık lekeleri ve hiperpigmentasyon

Deri çatlağı

Kaba yamalar ve doku sorunları

Mikroiğne cilt katmanlarını kimyasallar veya lazerlerle temizlemediğinden, tüm cilt tipleri, hatta daha koyu ciltler için genellikle güvenlidir. Ek olarak, mikroiğneleme çoğu hasta için kesinti gerektirmez ve tedavi sonrası bir “peeling” süresi gerektirmez. Bununla birlikte, sonuçlar daha agresif tedavilerle mümkün olduğu kadar dramatik olmayabilir ve genellikle bir bölgedeki belirli cilt endişelerini tedavi etmek için çoklu mikroiğneme tedavilerine ihtiyaç vardır.

IPL (Yoğun Atımlı Işık)

Yoğun darbeli ışık veya IPL, lazer yenileme işlemine benzer bir tedavidir, çünkü cilt problemlerini, özellikle pigmentasyon problemlerini tedavi etmek ve cildi gençleştirmek için ışık kullanır.

Bununla birlikte, yüksek odaklanmış, tek bir dalga boyu yerine, IPL kısa darbelerde verilen geniş bir ışık dalga boyu spektrumu kullanır. Bu ışık cilde iki şekilde yardımcı olur.

İlk olarak, IPL'deki dalga boyları daha eşit bir ten rengini düzeltmek için ciltteki aşırı pigmenti (kırmızılar ve kahverengiler) emer. Daha az derecede IPL, genel cilt tonunu iyileştirmek için kollajen üretimini uyarır. IPL ablatif olmayan bir tedavidir (tedavi sırasında cilt çıkarılmaz) ve tipik olarak çok az veya hiç kesinti gerektirmez.

IPL hangi cilt endişelerini tedavi edebilir?

Güneş hasarı

Hiperpigmentasyon

Yaşlılık lekeleri ve çiller

örümcek damarları

Kızarıklık ve rosacea

Vasküler lezyonlar

Doku sorunları

İnce çizgiler

IPL, BBL (geniş bant ışığı), fotofasiyal ve foto gençleştirme dahil olmak üzere birçok farklı isim altında pazarlanmaktadır. Bununla birlikte, bireysel tedavi platformları özelliklerinde biraz değişiklik gösterse de, hepsi geniş dalga boyu yoğun atımlı ışık teknolojisi kullanır.

 

 

 

 

 

Bu makale 12 Temmuz 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Alper Aras

Op.Dr Alper Aras, lisans öncesi öğrenimleririnin ardından Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi' nde (İngilizce)  başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almiştir.İhtisasını ise,Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tamamlayarak Göz Hastalıkları uzmanı olmuştur.

Mesleki çalışmalarına Kızılay Altıntepe Tıp Merkezi'nde devam etmektedir.

Yazarı sosyal medya'da takip edin
instagram
Etiketler
Yüz gençleştirme lazer
Op. Dr. Alper Aras
Op. Dr. Alper Aras
İstanbul - Göz Hastalıkları
Facebook Twitter Instagram Youtube