İpek kirpik

İpek kirpik

Gözler bir insanın yüzünde en dikkat çeken bölgedir. Gözlerin güzelliğine güzellik, anlamına anlam katan ise şüphesiz kaşlar ve kirpiklerdir. Çoğu bayan doğal kirpiklerinden memnun değildir. Yaş ilerledikçe de kirpikler gücünü yitirmekte, uzunlukları azalmaktadır.

 

5 yıl öncesine kadar hanımlar daha güzel gözlere sahip olmak için çoğunlukla özel günlerde göz kapaklarına yapıştırılan dekoratif takma kirpikleri kullanmaktaydılar. Bu tip kirpiklerin en büyük dezavantajıları yapay durmaları ve sadece 1-3 gün arası kullanılabilmeleriydi. Üstelik de her an düşebileceklerini bilmek kullanımını oldukça sıkıntılı hale getiriyordu. 

 

Günümüzde doğallığı, uzun süre kullanılabilmesi, düşme riskinin olmaması ve kullanım kolaylığı sebebiyle kirpik estetiğinde en popüler yöntem ipek kirpik uygulamasıdır.5 yıl önce Hollywood yıldızlarıyla başlayan bu uygulama şu anda dünyada hanımlar tarafından en çok tercih edilen kirpik estetiği yöntemi haline gelmiştir.

 

 Çeşitli uzunluklarda üretilmiş olan  ipek kirpikler, özel bir yapıştırıcı yardımıyla kendi kirpiklerinize kökten 0,5-1mm uzaklığında olacak şekilde eklenir. Kendi kirpiklerinizin uzunluğunu ve yoğunluğunu bu yöntemle 2-3 kat daha fazla göstermek mümkündür.

 

Uygulama yaklaşık 1 saat civarında sürer. Kirpiklerin ortalama yaşam döngüsü 90 gündür. İpek kirpiğin kalıcılığı kendi kirpiklerinizin yaşam döngüsüne bağlı olarak 2 hafta ile 3 ay arasında sürer. Bu yüzden 2-3 haftada bir rütuş yaptırmakta fayda vardır. İpek kirpikler koyu renkli olduklarından gözde oldukları sürece rimel uygulamasına gerek duyulmamaktadır.

 

Uygulama sonrası, yapıştırıcı tam anlamıyla kuruyana kadar, 6-8 saat boyunca yüz yıkanmamalı, duş alınmamalı, makyaj yapılmamalı, maskara kullanılmamalı ve nemli ortamda durulmamalıdır.

 

İpek kirpik kullandığınız sürece duş almakta, havuza girmekte, denize girmekte ve saunaya girmekte herhangi bir sakınca yoktur.

 

Bu makale 9 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Ahmet Ersin Atay

Dr. Ahmet Ersin ATAY, 1969 yılında Gaziantep’te doğmuştur. Lisans öncesi eğitimlerini Gaziantep’te bitirdikten sonra 1987 yılında Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tıp eğitimine başlamıştır. 1993 yılında eğitimini tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. 15 yıl boyunca devlette çalışmasının ardından kendi özel kliniğini açmıştır. 2007 yılından itibaren Medikal Estetik üzerine çeşitli Avrupa Ülkelerinde ve Rusya’da eğitimler almıştır. 2009-2010 yılları arasında Yeditepe Üniversitesi'nde Akupunktur uzmanlığı eğitimlerini de tamamlamış olan Dr. Ahmet Ersin ATAY, şu anda Çorlu'da bulunan kendi özel kliniğimde hizmet vermektedir. Evli ve üç çocuk babası olan Dr. Ahmet Ersin ATAY, kitap okumaktan, mesleki araştırmalar yapmaktan, seyahat etmekten, insanların sağlık sorunlarına çözüm bulmaktan keyif almaktadır ve iyi derecede İngilizce ...

Dr. Ahmet Ersin Atay
Dr. Ahmet Ersin Atay
Tekirdağ - Medikal Estetik Tıp Doktoru
Facebook Twitter Instagram Youtube