Meniere hastalığında akupunktur tedavisi

Meniere hastalığında akupunktur tedavisi

Meniere hastalığı sebebi tam olarak bilinmeyen ve iç kulakta bulunan sıvının başınç artışından kaynaklandığı düşünülen bir hastalıktır. En önemli bulgu ataklar halindeki baş dönmesidir. Bununla birlikte denge kaybı, kulak çınlaması, kulakta tıkanıklık hissi ve işitmede azalma da gözlenir. Meniere hastalığı 1-2 saat süren ataklar halinde ortaya çıkar ve ataklar tekrarladıkça işitme kaybı ilerler. %20 vakada her 2 kulak birden tutulur.

Adet dönemi, hamilelik, stres, ruhsal travmalar, uykusuzluk, alkol, sigara, kafein, aşırı tuz, süt ürünleri, yağlı gıdalar atakları tetikler.


Başlangıç tedavisi hergün olmak üzere 10 seanstır. Ardından 1 hafta ara verilir ve 3 hafta boyunca haftada 2 seans uygulanır. Daha sonra 3 hafta boyunca haftada 1 seans, 6 ay boyunca ayda 1 kez devam edilerek tedavi tamamlanır.

Bu makale 18 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Ahmet Ersin Atay

Dr. Ahmet Ersin ATAY, 1969 yılında Gaziantep’te doğmuştur. Lisans öncesi eğitimlerini Gaziantep’te bitirdikten sonra 1987 yılında Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tıp eğitimine başlamıştır. 1993 yılında eğitimini tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. 15 yıl boyunca devlette çalışmasının ardından kendi özel kliniğini açmıştır. 2007 yılından itibaren Medikal Estetik üzerine çeşitli Avrupa Ülkelerinde ve Rusya’da eğitimler almıştır. 2009-2010 yılları arasında Yeditepe Üniversitesi'nde Akupunktur uzmanlığı eğitimlerini de tamamlamış olan Dr. Ahmet Ersin ATAY, şu anda Çorlu'da bulunan kendi özel kliniğimde hizmet vermektedir. Evli ve üç çocuk babası olan Dr. Ahmet Ersin ATAY, kitap okumaktan, mesleki araştırmalar yapmaktan, seyahat etmekten, insanların sağlık sorunlarına çözüm bulmaktan keyif almaktadır ve iyi derecede İngilizce ...

Etiketler
Meniere hastalığında akupunktur tedavisinde neler yapılır
Dr. Ahmet Ersin Atay
Dr. Ahmet Ersin Atay
Tekirdağ - Medikal Estetik Tıp Doktoru
Facebook Twitter Instagram Youtube