İnfertilitede tedavi yöntemleri nelerdir?

İnfertilitede tedavi yöntemleri nelerdir?

İnfertilitenin tedavisi infertilitenin nedenine, çiftlerin yaşına ve diğer birçok kişisel özelliklere göre farklılık göstermektedir. Bu nedenle tedavi yöntemi öncelikle nedeninin araştırılması hasta için en doğru ve uygun yöntemin kullanılması gerekir. 

Erkeklerde Kısırlığın Tedavisi İçin sperm yokluğundan şüphe ediliyorsa, operasyon, problemi düzeltme amaçlı hormonlar veya yardımcı üreme teknikleri kullanılır. Örneğin sperm sayısı ve kalitesi ile ilgili problem varsa normal ve kaliteli sperm araştırması özel mikroskoplar ile yapıldıktan sonra laboratuvar ortamında yumurtaya enjekte edilir yada varikosel probleminde operasyonla sorun giderilir. 

Kadınlar için infertilite tedavi sinde yumurtlama problemi olanlarda doğurganlık ilaçları en sık kullanılan tedavi yöntemidir. Bu ilaçlar yumurtlamayı düzene sokar veya yumurtlamaya teşvik eder. Tüp tıkanıklığından kaynaklı kısırlık sorununda tıkanıklık rahime bitişik bölgede ise doğrudan tüp bebek yapılması en uygun yöntemken yumurtalığa yakın tarafta tüpler tıkalıysa laparoskopi yapılması gerekir.. 

Endometriozis dediğimiz 35 yaş üstü kadınlarda görülen rahim içini döşeyen endometrial hücrelerin rahim dışında yerleşerek üremesinden kaynaklanan kısırlık tedavisi için laparoskopik olarak alınmaları yöntemi ile tedavi yapılır. 

Hem erkek hem kadın infertilite sorunu için saydığımız tüm tedavi yöntemleri kısırlığın nedenine göre farklılık göstermektedir bu nedenle infertilitenin (kısırlık) sebebinin ne olduğu, çifte uygun tedavi şeklinin ne olduğu ve tedavi şemasının oluşturulması gerekir.

Bu makale 18 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Kaan Bozkurt

Op. Dr. Kaan Bozkurt, yalnızca Kısırlık/ İnfertilite ve Tüp Bebek alanlarında hasta kabul etmektedir. Op. Dr. Kaan Bozkurt, 1981’de İstanbul Erkek Lisesi’nden mezun olmuştur. 1981’de üniversite sınavında Türkiye 6.’sı derecesiyle İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazanmıştır. 1987 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olarak tıp doktoru unvanını almıştır. 1988-1989 yıllarında Maltepe Askeri Lisesi’nde tabip olarak askerlik hizmetini yerine getirmiştir. 1989 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nde uzmanlık eğitimi için gerekli ECFMG sınavında ilk %1 içinde yer alarak sınavı başarıyla geçmiştir. 1989’da Tıpta Uzmanlık Sınavı’nda 1. olarak Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı’nda başlamış olduğu ihtisasını 1995 yılında tamamlayarak uzmanlığını almıştır. Op. Dr. Kaan Bozkurt, 1995 ...

Etiketler
İnfertilitede tedavi yöntemleri
Op. Dr. Kaan Bozkurt
Op. Dr. Kaan Bozkurt
İzmir - Kadın Hastalıkları ve Doğum
Facebook Twitter Instagram Youtube