İmplant uygulamasının yararları nelerdir?

İmplant uygulamasının yararları nelerdir?

Hastaları hareketli protez kullanımından kurtarır. Hastalar tekrar sabit dişlere kavuşabilirler. Bir elmayı ısırarak yiyebilme rahatına erişilebilir.

İmplantlar tek diş eksikliklerinde komşu dişlerin bütünlüğü bozulmadan fonksiyon ve estetiği yeniden kazandırırlar.

Kısmi diş eksikliklerinde köprü protezi yapılırken, dayanak olarak kullanılacak olan sağlam dişlerin aşındırılmasından kurtarması açısından implant yerleştirimi çok faydalı bir tedavi yöntemidir.

Total dişsizlik vakalarında total protezlerinin altına yaklaşık 2-4 adet implant yerleştirilerek, protezlerin tutuculuğunu maksimum seviyeye getirmek hastalar açısından çok rahatlatıcı tedavi yöntemidir.

Özellikle alt çene total dişsizlik vakalarında çene kemiğinin daha az olması ve dilin varlığı, klasik total protezlerin kullanımını zorlaştırmaktadır. Yapılan implantların iyileşme süresinde kalıcı implantları korumak ve hastanın bu süre içinde de protezini rahat kullanabilmesini sağlamak amacıyla mini implantlar yapılabilir. Daha sonra bu mini implantlar çıkartılarak, kalıcı implantlar işlev görmeye başlarlar. İmplantların ağız içerisinde görünen kısımları küre şeklinde olup, protezin iç kısmında hazırlanmış yuvalarına sıkı şekilde otururlar ve protezin hareket etmesini engellerler. Hasta ancak dik biçimde protezi yukarı kaldırdığında çıkarabilir ve temizliğini sağlar.

İmplant üstü protez kullanan hastalar, hareketli protezlerine göre çiğneme kuvvetlerinin 2 ay içerisinde %85 arttığını söylemektedirler. Bu oran üç sene sonra %300 lere çıkmaktadır. İmplant üstü hareketli protezler ve köprüler, doğal dişlere çok yakın fonksiyon görürler.

İmplantların çürümesi diye bir şey söz konusu değildir. Soğuk-sıcak hassasiyeti yaşanmaz. Hasta implantını kendi dişi gibi kullanabilir, fırçalayabilir, diş ipi kullanabilir.

Bu makale 7 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dt. Metin Şanap

Diş hekimi Metin Şanap İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği fakültesine 1985 yıllında girmiştir. Başarılı bir eğitim hayatından sonra 1990 yılında mezun olmuştur.

Fakülteden sonra askerlik görevini tamamlayarak kendi muayenehanesini 1992 yılında İstanbul, Nişantaşı'nda açmıştır.

Başarılı bir sekiz yıllık muayenehane hayatından sonra üç yıllığına İsviçre'de bulunmuştur. Tekrar 2004 yılında İstanbul'a dönmüş ve meslek hayatını Nişantaşı'nda sürdürmeye devam etmektedir.

Diş hekimi Metin Şanap mesleğini ve yeteneklerini geliştirmeye yurt içinde ve dışında yeni eğitimler alarak devam etmektedir aynı zamanda yeni gelişmekte olan teknolojileri muayenehanesinde hastalarına sunmaktadır.

Etiketler
Dişsizlik
Dt. Metin Şanap
Dt. Metin Şanap
İstanbul - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube