Lazer tedavisi nedir?

Lazer tedavisi nedir?

Lazer enerjisi diğer tıp alanlarında kullanıldığı gibi diş hekimliğinde de aktif bir biçimde kullanılabilmektedir. Son yıllara kadar sadece dişetleri gibi yumuşak doku ve beyazlatmada kullanılan lazer enerjisi atomize su ile birleştirilip elde edilen hidrokinetik enerji sayesinde diş, kemik gibi sert dokularda da kullanılmaya başlanmıştır.

ABD’de FDA tarafından da onaylanmış bulunan lazer tedavileri özellikle anestezi alerjisi olan ve  diş hekimi fobisi bulunan hastalarda büyük kolaylık sağlamaktadır.

Lazer ile tedavide hasta ağzında herhangi bir sıcaklık değişimi, titreşim, ağrı olmadığı gibi pek çok kişiyi korkutan kullanılan cihazların sesi de yoktur. Hepsinden önemlisi lazer tedavi için anesteziye gerek duyulmaz.  Dolayısıyla normal diş tedavisinde anestezi sonrası ağızda duyulan şişkinlik, kızarıklık oluşmaz.

Lazer Tedavisinin Uygulama Alanları

-Lazer ile dolgu öncesi ağız hazırlığı-çürük temizlenmesi

-Kanal tedavisi

-Dişeti tedavileri

-Estetik Amaçlı Gülme Hattının Düzenlenmesi (özellikle güldüğü zaman dişetleri çok görünen hastalarda)

-Küretaj (derin dişeti temizliği)

-Depigmentasyon (dişetlerinde oluşan pigmentlerin temizliği)

-Yumuşak doku lezyonlarının çıkarılması

-Aft ve uçuk tedavileri

-Diş hassasiyetleri tedavisi (dentin kanallarının kapatılması)

-Diş Beyazlatma

-Cerrahi Tedaviler (20 yaş dişleri, implant, ağız ve çene ameliyatları gibi)

-Biostimülasyon (Cerrahi operasyon sonrasında duyulan ağrıların oluşumunun önlenmesi gibi)

Yukarıda saydığımız lazer ile tedavi yöntemlerinde hastalarımızın tedavi sonrası iyileşme süreçleri çok daha kısa olup, memnuniyetleri klasik yöntemlere göre çok daha yüksek olmaktadır.

Lazer Teknolojisinin Avantajları

Lazer enerjisinin hastalarımıza sağladığı avantajlar şunlardır:

  • Lazer ile diş ve diğer dokulara temas edilmeden çalışıldığı için ısı ve titreşim oluşmaz. Bu nedenle hastada ağrı oluşmaz ve anesteziye gerek kalmadan diş tedavileri yapılabilir. Lazerin bu özelliği anestezi yapılamayan, korkan ve ciddi bir rahatsızlığı olan hastalarda lazeri tercih sebebi yapar. Ayrıca anestezi sonrası duyulan şişkinlik, yemek yiyememe, konuşma zorluğu gibi rahatsızlıklar oluşmaz.
  • Hastalarımızı rahatsız eden ve cihazlarımızdan çıkan yüksek ses lazerde yoktur. Bu nedenle hastalarımız daha konforlu bir tedavi görmektedir. 
  • Lazer ile yapılan cerrahi tedavilerde hastada kanama oluşmaz. Ayrıca su ile çalışıldığı ve normalden daha az travma verildiği için operasyon sonrası oluşabilecek şişme, morluk gibi komplikasyonlar önlenmiş olur.

Bu makale 14 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dt. Metin Şanap

Diş hekimi Metin Şanap İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği fakültesine 1985 yıllında girmiştir. Başarılı bir eğitim hayatından sonra 1990 yılında mezun olmuştur.

Fakülteden sonra askerlik görevini tamamlayarak kendi muayenehanesini 1992 yılında İstanbul, Nişantaşı'nda açmıştır.

Başarılı bir sekiz yıllık muayenehane hayatından sonra üç yıllığına İsviçre'de bulunmuştur. Tekrar 2004 yılında İstanbul'a dönmüş ve meslek hayatını Nişantaşı'nda sürdürmeye devam etmektedir.

Diş hekimi Metin Şanap mesleğini ve yeteneklerini geliştirmeye yurt içinde ve dışında yeni eğitimler alarak devam etmektedir aynı zamanda yeni gelişmekte olan teknolojileri muayenehanesinde hastalarına sunmaktadır.

Etiketler
Lazer tedavisi uygulama alanları
Dt. Metin Şanap
Dt. Metin Şanap
İstanbul - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube