Laminate veneerler

Laminate veneerler

Laminate Veneerler dişlerin ön yüzlerine yapışan porselen yapraklardır. Estetik amaçlı olarak yapılabilecek protez tedavilerinin içerisinde en koruyuculardan birisidir. Bu, veneerlerin yapılabilmesi için dişten kaldırılan dokunun çok az olmasından kaynaklanır. Ortalama 0.3 - 0.7 mm diş dokusu uzaklaştırmak yeterlidir. Daha sonra veneerler istenen renk ve formda hazırlanır ve yapıştırılır. Çok ince olmaları ve metal içermemeleri sebebi ile estetik olarak çok başarılıdır.Laminate veneerler ışığın geçmesine imkan tanıyarak, uygulandığı dişlerin tamamen gerçek gibi görünmesinisağlayan benzersiz bir kabiliyete sahiptir.

Bu özelliği ile flaş ve disko ışıklarında da gerçek diş gibi görünür (Bu ışıklarda, içinde metal olan kaplamalar siyah leke olarak sanki ağızda yokmuş gibi görünürler). Laminaların ışık geçirgenliği kullanılan porselene ve yapım tekniğine göre değişmektedir.

Porselen Laminate Veneerler minimum ön hazırlık gerektirmeleri, sigara, çay, kahve gibi etmenlerle boyanmamalarıve ışık geçirme özellikleri ile doğal dişten ayırt edilemezler. Bu yüzden günümüzde uygulanan en ideal estetik tedavi metodu olmuştur.

Dünyada laminate veneerler estetik diş hekimliği ile eş anlamda kullanılmaktadır.

Laminate Veneerler aşağıdaki durumlar için oldukça elverişli tedavi seçeneği oluşturular;

  • Diş aralarında boşluklar var ise (diestama)
  • Kırılmış veya yarılmış dişlerde
  • Hoş gözükmeyen lekeli dişlerde
  • Ağızda çirkin gözüken dolguların kapatılmasında
  • Şekli bozuk, çapraşık dişlerde

Bu makale 7 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dt. Metin Şanap

Diş hekimi Metin Şanap İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği fakültesine 1985 yıllında girmiştir. Başarılı bir eğitim hayatından sonra 1990 yılında mezun olmuştur.

Fakülteden sonra askerlik görevini tamamlayarak kendi muayenehanesini 1992 yılında İstanbul, Nişantaşı'nda açmıştır.

Başarılı bir sekiz yıllık muayenehane hayatından sonra üç yıllığına İsviçre'de bulunmuştur. Tekrar 2004 yılında İstanbul'a dönmüş ve meslek hayatını Nişantaşı'nda sürdürmeye devam etmektedir.

Diş hekimi Metin Şanap mesleğini ve yeteneklerini geliştirmeye yurt içinde ve dışında yeni eğitimler alarak devam etmektedir aynı zamanda yeni gelişmekte olan teknolojileri muayenehanesinde hastalarına sunmaktadır.

Etiketler
Estetik
Dt. Metin Şanap
Dt. Metin Şanap
İstanbul - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube