İkili delilik!

İkili delilik!

 
İKİLİ DELİLİK..
 
Neden hep böyle şu hayat? Neden hem ikilemler, çelişkiler var? Tam moda girmiş heyecanla gaza basarken birden inişe geçiyor araba..Rengarenk çiçeklerin kokusunu alamıyoruz, mavi ve yeşilin içinde kaybolamadığımız koca bir boşluk çukurda buluyoruz kendimizi..
 
Hep seçip yapmak zorundayız. Okullarımız, mesleğimiz, sevgililerimiz, eşimiz, işimiz, evimiz, arabamız..Ne çok şey seçmek zorunda kalıyoruz..Bazen büyük bir istekle başlayıp sonra pişman oluyoruz seçimlerimizden..Umduğumuzu bulamıyoruz vazgeçmek istiyoruz..Bazen çok kolay karar veriyoruz ama çok zor vazgeçiyoruz..Çıktım bir yola diyip devam ediyoruz..Yarı yolda inip başa dönmek kolay değil..Bazen ise karar vermek zor, karar vermemek için saklanıyoruz bir şeylerin ardına..Kaçabildiğimiz kadar kaçıyoruz..Erteliyoruz olabildiğince..Görmemek ve yok saymak bir nebze rahatlatıyor bizi..
 
Bir yanım çekip gitmek isterken diğer yanım sıkı sıkıya bastırıyor beni..Bir yanım çılgınlıklar yapmak delicesine eğlenmek istiyor diğer yanımsa korkuyor..Mantığım ve kalbim bir türlü anlaşamıyor hep kavga ediyorlar..Çocukken ne kolaydı karar vermek, ne kolaydı mutlu olmak..Galiba mutlu olmak en çok çocuklara yakışıyor..
 
Bir yanda eşin..Bir yanda çocuğun..Bir yanda işin..Ve galiba bir yanda kendin..Bir yanda hayallerin bir yanda gerçekler..Hayattan ne beklemiştin? Beklentilerine uygun bir hayat yaşıyor musun? Çalıştığın işin artık eskisi kadar motive etmiyor mu yoksa seni? Para ve statü istemiştin yetmedi mi? Ruhun geride mi kaldı bu yolculukta? Ya eşin? Eskisi kadar aşık değil misin yoksa ona? Heyecanını mı kaybettin yoksa beklentilerinizin çok farklı olduğunu mu keşfettin bir sabah uyandığında..Yoksa kendini yeterince ‘Özel’ ve ‘Değerli’ hissettiremedi mi sana..Çocuğunu çok seviyorsun ama bazen özgürlüğünü elinden almasından dolayı kızıyor musun içten içe ona..Özgürlüğünü ne zaman kaybettin bir düşün..Yoksa olduğunu zannettin ama hiç özgür olamadın mı şu dünyada..
 
Gün geçtikçe de karar vermek zorlaşıyor..Galiba kaybedeceklerin arttıkça daha bir korkak oluyorsun şu hayatta..Bu yaştan sonra diyorsun maceralara gerek yok..Riskler seni korkutuyor..Gitmek istesen de…Olmuyor, kalıyorsun..
 
Özünde mutlu olmak istiyorsun her insan gibi aslında..Bir yanın rahat bir yaşam istiyor, sevgi istiyor, huzur istiyor..Aile istiyor..Diğer yanınsa farklı şeyler istiyor..Kendini daha çok keşfetmek..Yaşamı daha bir özgür yaşamak..Daha güçlü olmak, daha bir BEN olmak istiyor..Bu yanın huzur istemiyor maalesef, huzurlu hayatını zorlaştırıyor, işte o ikilemleri çelişkileri yaratıyor sana.. Zamanın akıp gittiğini gördükçe korkuyor..İlerlemek istiyor, uyaran istiyor..Merakını doyurmak istiyor...
 
Aşkta bile mücadeleyi seviyoruz..Heyecan istiyoruz..Rutine girerse sıkılıveriyoruz..Hırs yapıyoruz elde etmek için..Vazgeçmek bir başarısızlık sanki..Pes eden olmak istemiyoruz..Fazla huzur boğuyor sanki..Sevilmek yetmiyor seven olmak istiyoruz..Seçilenden çok seçen olmak istiyoruz..
 
Hayatımız verdiğimiz kararlardan ibaret..Dönüp baktığımızda dolu dolu, coşkulu ve anlamlı bir yaşam sürdüm diyebilmek adına..Kaçmaktan, ertelemekten vazgeç artık..Pişman olmak istemiyorsan bırak artık kendini bu kadar sıkmayı..Kalbinin sesini dinle, isteklerinin peşinden git..Kolay değil biliyorum..Mükemmel karar yok korkma..

Bu makale 14 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Psk. Manolya Özek Tatış

Uzm. Psikolog Manolya Özek Tatış 1980 İzmir doğumludur. İzmir Amerikan Lisesi’nin ardından Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümünü kazanmış, son senesini Amsterdam School of Business’ta exchange öğrenci olarak tamamlamıştır. Avrupa ülkelerinin çoğunu gezdiği bu deneyimin ardından özel sektörde satış pazarlama alanında çalışmış, kurumsal hayatın kendisine göre olmadığını anlayınca kendi işini kurmaya karar vermiştir. 26 yaşında Pozitif Manevra Psikolojik Danışmanlık & Koçluk Merkezi’nin kurucularından olan Tatış, önce koçluk eğitimi alıp öğrenciler, aileler ve okullarla çalışmaya başlamıştır. Çocuklarla çalışırken Play Attention Dikkat eğitim programını ve 5-17 yaş aralığındaki çocuklara uygulanabilen bir bilişsel beceri değerlendirme sistemi olan CAS (Cognitive Assesment System) testini kullanmıştır. Ardından psikoterapist olarak ilerlem ...

Etiketler
Risk
Uzm. Psk. Manolya Özek Tatış
Uzm. Psk. Manolya Özek Tatış
İzmir - Psikoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube