İdeal burun ameliyatı nasıl olmalı ve ne zaman planlanmalı

İdeal burun ameliyatı nasıl olmalı ve ne zaman planlanmalı

İdeal burun ya da çok güzel burun konusu, burun ameliyatlarının yapılmaya başlandığı zamandan beri tartışılmaktadır. Çünkü güzellik kavramı görecelidir. Kişiden kişiye, toplumdan topluma ve kültürden kültüre değişebilir. Standart ve tek bir tarif yapmak çok doğru değildir.  Bunun yanı sıra tüm dünyada yüzyıllar içinde oluşan güzellik ölçülerine ve altın oranlara uygun olması yanı sıra burunun yüz ile tam uyumlu olması genel anlamda güzel bir burunu tarif edebilir.
İdeal burun karşıdan bakıldığında tek bir parça halinde görünmelidir. Burun sırtı ışığı yansıtırken bir bütünlük olmalı, düzgün bir hatta inmelidir. Burun sırtında iniş çıkışlar, çıkıntılar, çökmeler, asimetrik görünüm olmamalıdır.  Burun ucu burun deliklerinin içini gösterecek kadar kalkık, delikleri tamamen kapatacak kadar düşük olmamalıdır. Burun delikleri aşırı geniş ya da çok dar olmamalıdır. Delikler arasında belirgin asimetri farklılıklar olmamalıdır.

Burun – dudak mesafesi çok aralıklı yâda çok kısa olmamalıdır. Yine burun sırtı aşırı dar ve ince  ( yanlardan sıkıştırılmış gibi )  ya da basık ve geniş ( boksör burunu gibi ) olmamalıdır. Karşıdan bakıldığında iki göz arası mesafe,  burun kanatları genişliği ile uyumlu olmalıdır.

Burun yüzün diğer yapıları ( Çene, alın, , kaşlar, gözler, dudak, yanaklar .) ile orantılı –uyumlu olmasının yanı sıra kendi içinde de; burun sırtı, burun ucu, burun kanatları, burun delikleri bir biri ile uyumlu olmalıdır.

Başarılı bir operasyon sonrası ortaya çıkan güzel bir burun son derece doğal gözükmeli, ‘ estetikli, yapay ‘ bir görüntü vermemelidir. Ameliyat olduğu çok belirgin olmamalıdır. Sonuçlar  ‘Doğal ve güzel ‘ olunca hastalarımız yeni burunu yadırgamaz, hatta eski burunlarını hemen unutuverirler. 

 

Bu makale 15 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Yusuf Can

Op. Dr. Yusuf CAN, 30 Mart 1960 tarihinde Samsun'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1984 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. Mezuniyetinin hemen ardından Almanya Gelsenkirchen Marienne Hospital’de Genel Cerrahi üzerine 6 ay çalışmalarda bulunmuştur. İhtisasını ise İstanbul Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapmış ve Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı olmuştur. İhtisası süresince Horlama ve Uyku apnesi, Kronik sinüzitler ve Endoskopik Sinüs Cerrahisi, Fonksiyonel ve Estetik Burun cerrahisi, Pediatrik (Çocuk) KBB konularına özellikle ilgi duymuş olan Op. Dr. Yusuf CAN, bu dönemde çok sayıda kongre, kurs ve seminerlere katılmış olup Almanya’da Lazer Cerrahisi, Horlama ve Uyku Apne Cerrahisi, Fonksiyonel Endoskopik sinüs cerr ...

Etiketler
İdeal burun ameliyatı
Op. Dr. Yusuf Can
Op. Dr. Yusuf Can
İstanbul - Kulak Burun Boğaz hastalıkları - KBB
Facebook Twitter Instagram Youtube