Huzursuz bacak hastalığında ozon tedavisi

Huzursuz bacak hastalığında ozon tedavisi

Son zamanlarda sıkça duymaya başladığımız  “Huzursuz Bacak Sendromu” nda OZON tedavisi  oldukça yüz güldüren yöntemlerden biridir. 

Diğer tedavi yöntemleriyle birlikte  ozon uygulanmasıyla ,hastaların ayaklarındaki istemsiz hareketler azalmakta , uykusuzluk, huzursuzluk giderildiği için yaşam kalitelerinde belirgin düzelmeler olmaktadır.

Huzursuz bacak hastalığı olan hastalar  ozon tedavisi uygulandıktan sonra yavaş  yavaş  huzursuzluğun ve hareket ettirme isteğinini  azaldığı, uyuma süresinin uzadığı,  tedavinin ilerleyen seanslarında ise uykusuzluk problemi azaldığından buna bağlı depresyonunda düzeldiği izlenmektedir. 
Uzun süre hareketsiz duramadıkları için sosyal hayata girmekten çekinen hastalar ozon tedavisinden sonra sosyal yaşantılarına eskiden olduğu gibi devam ederler.

Ayrıca  ozon tedavisi ile  daha enerjik, güçlü hissederek performanslarında artma ,hatta varsa diğer hastalıklarında  da belirgin düzelmeler izlenmektedir.

Uykunun  düşmanıdır 

Huzursuz bacak hastalığı olan hastalar, bacaklarını sakin tutmakta zorluk çekerler ve bu rahatsızlığı azaltmak veya dindirmek için bacaklarını oynatmak zorundadırlar. Bacaklardaki huzursuzluk ve onları hareket ettirme zorunluluğu, uykuya dalmayı engeller.
Rahatlamak için devamlı ayaklarını hareket ettirme, kalkma, dolaşma hem hastanın kendisinin hem de eşinin uykusunu bozar.
Kalitesiz uykuya neden olması ve uyku bölümlenmelerine yol açması dolayısıyla depresyona da yol açtığı bilinmektedir. 

Farklı hastalıklarla  birlikte olabilir

Huzursuz bacak hastalığı, diyabet, demir eksikliği anemisi ,depresyon giderici ilaçların kullanılmasına bağlı olarak hatta  bel fıtığı operasyonları sonrası,böbrek hastalığı,diyalize giren hastalarda ve Parkinsonlu kişilerde,alkol alanlarda,hamilelik  de izlenebilir.
Ancak hastaların %95’inde  herhangi bir sebep tespit edilemez. 

''Henüz huzursuz bacak hastalığı tanısını koyduracak kan testi veya film bulunmamaktadır.

Bu makale 13 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Beytiye Baş

Uzm.Dr Beytiye Baş, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır. 

Mesleki çalışmalarına Özel Muayenehanesi'nde devam etmektedir.

Etiketler
Huzursuz bacak sendromu tedavisi
Uzm. Dr. Beytiye Baş
Uzm. Dr. Beytiye Baş
Bursa - Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp
Facebook Twitter Instagram Youtube