Diyabetik ayak ve ozon tedavisi!

Uzm. Dr. Beytiye Akay
Uzm. Dr. Beytiye Akay
23 Mayıs 2016433 görüntülenme
Randevu Al
Diyabetik ayak ve ozon tedavisi!

Diyabet bir dolaşım ve metabolizma hastalığıdır. Kronik metabolik bozukluk kan dolaşımını bozup  ve sinir hasarı oluşturduğundan cildimiz de dahil pek çok organda hasar yapar.
Diyabetin en önemli sorunlarının başında ciltte oluşturduğu hasar ile ciltteki ülserler ve bu ülserlere eklenen enfeksiyonlardır.

Diyabete bağlı derideki enfekte yaralar ve gangrenler çok zor iyileşen yaralar grubundandır.

Diyabete bağlı cilt lezyonlarının sebebleri,

1)Dolaşım yetmezliği

Uzun süredir devam eden özellikle tip 2 diyabetlerde kılcal damarların iç yüzeyinde kan yağlarının artmasına bağlı tıkanmalar deri dolaşımının bozulmasına ve hasarına yol açar

2)Sinir harabiyeti

Özellikle kontrol edilememiş diyabette yüksek kan şekeri sinir hücrelerinde toksin harabiyeti oluşturur bunun sonunda da his ve refleks kaybı,ayaklarda uyuşma ve karıncalanma,kaslarda güçsüzlük ortaya çıkar.
Cilt seviyesinde kan damarları üzerine denk gelen uzun süreli basınç doku kan dolaşımını azaltarak deri yaralarına üzerine binen mikroplarla cilt enfeksiyonlarına ,mikropların daha da derine doğru yayılarak osteomyelit olarak adlandırılan kemik enfeksiyonlarına yol açar.

Diyabetlerde ozon nasıl etki eder?

Ozon bakteri,virüs ve mantarlar üzerinde çok güçlü öldürücü özelliği olduğu 50 yıldan daha fazla bir zamandır biliniyor.

Küçük kan damarlarının genişlemesini artırarak dokuların beslenmesini artırırken aynı zamanda toksinlerin dokulardan uzaklaştırılmasını sağlar

Zayıf kan dolaşımı ve sinir harabiyeti nedeniyle kolayca oluşan ayak yaraları ve üzerine eklenen enfeksiyonlarda verilen antibiyotikler zayıf kan dolaşımı nedeniyle yeterince dokulara ulaşamaz.Mikropların büyük kısmı da antibiyotiklere direnç geliştirmiştir 

Ozon tedavisi ile yaraların iyileşmesini hızlandıran damarlardaki kan akımını arttırırken aynı zamanda derinlere yerleşmiş mikropların hem üremesini durdurur hem de  onları parçalayarak ölmelerine yol açar.Mikropların ozona karşı direnç geliştirmeleri mümkün değildir.

Etiketler

Diyabetik ayak sorunuDiyabetik ayak sorunu tedavisiDiyabetik ayak ve tedavisiDiyabetik ayak ve ozon tedavisi

Yazar Hakkında

Uzm. Dr. Beytiye Akay

Uzm. Dr. Beytiye Akay

Uzm.Dr Beytiye Baş, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır. 

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır