Hipnozla, kalıcı ve sağlıklı zayıflama

Hipnozla, kalıcı ve sağlıklı zayıflama

    Hipnoz, beslenme alışkanlıklarınızla ilgili hedeflere ulaşmak ve bu hedefleri korumak için çok etkili bir yöntemdir.Rejim,diyet sözcükleri bilinçaltı için çok sevimsizdir.Yemekten zevk aldığınız yiyecekleri bırakmak zorunda olduğunuz anlamına gelir.Bu yüzden rejim yapmayı sevmeyiz,bir işkence olarak görürüz.Bilinçaltımızın temel özelliği ‘’Zevke koş,elemden kaç!’’ düşüncesidir.Diyetin anlamı bilinçdışında işkence olduğundan, bundan kaçar ve bütün rejimler daha fazla kilo almakla sonuçlanır.

   Diyetin bilinçaltındaki diğer anlamı ‘’kıtlık var’’ düşüncesidir. İnsanlık tarihi açlıklar ve kıtlıklarla doludur,birçok kavim açlıktan,kıtlıktan yok olmuştur.Siz diyet yapmaya başladığınızda bilinçaltınız bunu ''kıtlık var ''olarak algılar ve sizi hayatta tutmak için bir savunma mekanizması olarak metabolizmanızı düşürür. Diyetteki veya oruç tutarken duyulan halsizliğin,uyuklama halinin nedeni budur. Metabolizmanız azalınca yenilen besinlerin yakılması yavaşlar.Ayrıca diyetin başlarında verilen aldatıcı kilonun çoğu vücut suyudur,ama bu su atımı hayatla bağdaşmayan noktaya gelip durunca,sizin kilo vermeniz de durur.Moraliniz de bozulur ve siz tekrar yemeye başlarsınız.Buradaki esas tehlike, yavaşlamış olan metabolizmanızdır.Böylece yenilenler yağ olarak tekrar birikir ve siz rejimden daha fazla kilo almış olarak çıkarsınız.Ne kadar güçlü diyet,o kadar daha fazla geriye kilo almadır.

Hipnoz nasıl kalıcı ve sağlıklı zayıflamanızı sağlar?

   Fazla kilolu olmak pek çok nedenden kaynaklanabilir.Bazı insanlar çocukluktan beri sağlıksız beslenme alışkanlığı edinmişlerdir,bazıları da duygusal problemler yüzünden aşırı yiyor olabilir,çok azının da hormonal problemleri(hipotiroidi-guatr hormonu azlığı ,Cushing hastalığı gibi) olabilir. Hipnoerapi ile zayıflama programına başlamadan önce tıbbi bir muayeneden geçeceksiniz,size bazı tahliller yapılacak,hormonal nedenler varsa tedavileri ile birlikte hipnoterapi seanslarına başlanacak.Kontrolsüz yemenin asıl nedenleri bilinçaltında gizlidir. Kontrolsüz yemenin altında aslında duygusal ve ruhsal ihtiyaçlarımız yatar. Stres,gerginlik, endişe, suçluluk, kızgınlık gibi olumsuz duygular aşırı yemeye neden olur.Yemekle bu olumsuz duyguları bastırmaya çalışırız. Öte yandan yemek yeme keyifli bir şeydir ve bununla ilgili çocukluğumuzdan beri bilinçaltımızda çoğunlukla olumlu anılar mevcuttur. Bu durumda bilinçaltı bu anları daha sık yaşatmak için size yedirtir. Anne babayı memnun etmek, kızdırmamak için yedirtir. Ya da içindeki değersizlik duygusuna bir yanıt olarak yedirtir. Madem kendini değersiz hissediyorsun, kendini beğenmiyorsun, ben de sana yardım edeyim der bilinçaltı ve çılgınca yedirerek sizi şişmanlatır.

  Hipnoz bilinçaltına açılan kapıdır. Hipnoz ile bilinçaltına ulaşır, zayıflama sorununuza kalıcı çözüm üretilir. Hipnoterapi, olumsuz duyguları temizleyerek kalıcı ve sağlıklı zayıflamanızı sağlar.Bilinçaltına verilen telkinlerle sağlıklı yeme alışkanlığı kazanılır,egzersize olan motivasyon arttırılır.

Bu makale 19 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm.Dr. Ender Vardar

Uzm. Dr. Ender VARDAR, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı lisans eğitimini başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı'nda yapmıştır. 2003 - 2005 yılları arasında Yeditepe Üniversitesi'nde Tıbbi Hipnoz, Hipnoterapi ve Psikoterapi eğitimlerine katılmış olan Uzm. Dr. Ender VARDAR, OMNİ Hipnoz Akademisi'nde İleri Hipnoz Eğitimleri ve CİSED'de Cinsel Terapi ve Evlilik Terapisi eğitimleri almıştır. Ayrıca Psikoterapi Enstitüsü'nde Bütüncül Psikoterapi eğitimlerine ve Hippocampus Enstitüsü'nde Bio-sibernetik Regülasyon, Biorezonans Terapi eğitimlerine katılmış ve sertifika sahibi olmuştur. Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı & Tamamlayıcı Tıp -  Psikohipnoterapist ve Cinsel Terapist olarak hastalarına hizmet vermekte olan Uzm. Dr. End ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
instagram
youtube
Etiketler
Hipnozla kalıcı ve sağlıklı zayıflama
Uzm.Dr. Ender Vardar
Uzm.Dr. Ender Vardar
İstanbul - Psikoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube