Hamilelik sürecinde beslenme nasıl olmalı?

Hamilelik Sürecinde Beslenme Nasıl Olmalı?

Hamilelik sürecinde beslenme nasıl olmalı?

Hamilelik Sürecinde Beslenme Nasıl Olmalı?

Hamilelikte beslenme rutini anne adayları için oldukça önemlidir. Çünkü bebekleri için en iyisini isteyen anneler, doğru beslenmeyle bebeklerine daha sağlıklı bir hayat sunmayı tercih ederler. Gebelik beslenme önerileri araştırmasıyla da bebekleri için en doğru beslenmeyi keşfedebilirler.

Anne adayları gebelik süresinde 11 ila 19 kilo artışı yaşayabilirler. Standart değerler bu şekildedir. Üstünde veya altında olan kilo artışları için doktor kontrolüne ve gebelik beslenmesi diyetisyenine başvurmak doğru adım olacaktır. Anne adayının yüksek kalorili ve düşük besin değerli gıdalar tüketmesi yüksek kilo artışlarının sebebi olabilir. Yüksek kilo artışları ise hamilelik beslenme programı ile çözüme kavuşturulabilir.

Bu makale 5 Şubat 2024 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Cengiz Sağıroğlu

Op. Dr. Cengiz Sağıroğlu lise öğrenimin ardından Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni başarı ile tamamlayarak tıp doktoru olmuştur. İhtisasını İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde tamamlamıştır. Akademik kariyerine İsrail ve Amerika Birleşik Devletleri'nde devam etmiştir. 1999-2002 yılları arasında Temple University School of Medicine ve 2003-2008 yılları arasında Tel Aviv University Sackler Medical School'da Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olarak görev almıştır. Zorunlu hizmetini Van Erciş Devlet Hastanesi'nde tamamlamıştır. 2011-2012 yılları arasında Universal Hastaneler Grubu Çamlıca Alman Hastanesi'nde, 2013-2014 yılları arasında Memorial Ataşehir Hastanesi'nde, 2014-2017 yılları arasında T.C. İstabul YeniYüzyıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Özel Gaziosmanpaşa Hastanesi'nde ve 2017 yılında Medical Park Gaziosmanpaşa Ha ...

Etiketler
Hamilelik Sürecinde Beslenme Nasıl Olmalı?
Op. Dr. Cengiz Sağıroğlu
Op. Dr. Cengiz Sağıroğlu
İstanbul - Kadın Hastalıkları ve Doğum
Facebook Twitter Instagram Youtube