Hafızanızı güçlendirecek 5 beslenme önerisi

Düzenli fiziksel egzersiz yapmak, sağlıklı beslenmek ve zihni canlandırıcı faaliyetlere katılmak hafızayı güçlendirir ve bilişsel fonksiyonu arttırır.

Hafızanızı güçlendirecek 5 beslenme önerisi
HAFIZANIZI GÜÇLENDİRECEK 5 BESLENME ÖNERİSİ Düzenli fiziksel egzersiz yapmak, sağlıklı beslenmek ve zihni canlandırıcı faaliyetlere katılmak hafızayı güçlendirir ve bilişsel fonksiyonu arttırır. Yapılan araştırmalar, bazı gıdaların beyin sağlığı ve bilişsel fonksiyonu koruduğunu ve Alzheimer ve demansın önlenmesiyle ilişkili olduğunu buldu. Hafızanızı güçlendirmek, Alzheimer, demans gibi hastalıklara yakalanma riskini azaltmak için dikkat etmeniz gerekenler şunlardır; 1. Şekerli gıdalardan uzak durun. Şeker genel sağlığınızı ve hafızanızı olumsuz etkiler. Beyin hücrelerinin küçülmesine neden olur. 2. YUMURTA Her gün 1 tane yumurta tüketin. İçeriğindeki kolin, B6, B12, folik asit sayesinde bilişsel gerilemeyi yavaşlatır. 3. BALIK Haftada 2 kez balık tüketin. İçeriğindeki w-3 yağ asitleri beynin normal fonksiyonunun korunmasına yardımcı olur ve hafızayı güçlendirir. 4. YAĞLI TOHUMLAR Yağlı tohumlar (ceviz, fındık, fıstık, badem vb.) vitamin, mineral, antioksidan açısından zengindir. İçeriğindeki E vitamini sayesinde hücre zarlarını serbest radikallerden korur ve zihinsel gerilemeyi yavaşlatır. 5. ZERDEÇAL Kurkumin etken maddesi ile zerdeçal doğal ve güçlü bir antioksidandır. Beynin oksijenlenmesine, bilgiyi öğrenmenize ve işlemenize yardımcı olur. 6. ÇİLEK, AHUDUDU, YABAN MERSİNİ İçeriğindeki flavonoid ve antosiyaninler sayesinde hafızayı ve motor becerileri geliştirir. Oksidatif stresi azaltarak beynin yaşlanmasını geciktirir. 7. YEŞİL YAPRAKLI SEBZELER İçeriğindeki folat, K vitamini, lutein ve beta karoten sayesinde bilişsel gerileme hızını yavaşlatır ve beyin sağlığınızı korur.

Bu makale 31 Ekim 2023 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dyt. Bilgesu Beyde

2018 yılında Biruni Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümünden mezun oldum. Biruni Üniversitesi Hastanesi, Eyüp Devlet Hastanesi, Siyami Ersek Gögüs Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Hekimoğlu Aile Sağlığı Merkezinde halk sağlığı, obezite, gebelik ve emzirme döneminde beslenme, çocuk ve adölesan beslenmesi, enteral parenteral beslenme, kardiyovasküler ve göğüs hastalıklarında beslenme, kronik hastalıklarda beslenme konularında stajımı tamamladım. Lisans tezimi yüksek protein tüketimi ve kas gücü arasındaki ilişki üzerine yazdım. Şu anda online beslenme danışmanlığı hizmeti vermekteyim. Sürekli whatsapp desteği ve haftalık beslenme listesi değişimleri ile kişiye özel, sürdürülebilir ve sağlıklı beslenmeyi yaşam tarzı haline getirmenize yardımcı oluyorum.

Etiketler
Sağlıklı beslenme önerileri
Dyt. Bilgesu Beyde
Dyt. Bilgesu Beyde
Bolu - Diyetisyen
Facebook Twitter Instagram Youtube