Günümüzün teknolojik gelişmeleri ışığında implant tedavisi

Günümüzün teknolojik gelişmeleri ışığında implant tedavisi

ŞEKER DİYABET HASTASINA İMPLANT YAPILIR MI?

Kontrolsüz şeker hastalarında yara iyileşmesi gecikir ayrıca kanın pıhtılaşma süresi de uzar. Ayrıca kemik kaybı normalden çok olabilir.

Genel kural olarak açlık kan şekeri seviyeniz işlem sırasında 120 nin üzerindeyse işlem ertelenir.

Bunun dışında yeterli kemik seviyesi varlığında ve şeker hastalığınız kontrol altındaysa herhangi bir hasta gibi implant yaptırıp kullanabilirsiniz.

İMPLANTLAR ARASINDA KALİTE FARKI VAR MI?

Piyasada araştırılırsa 600 den fazla implant firmasının var olduğu görülür. Bu firmalar farklı ülkelerde üretim yaparlar. Ayrıca implant üretimi sanıldığı kadar zor bir üretim süreci değildir ayrıca implantın üretildiği titanyumda çok pahalı bir metal değildir.

Bunun yanında implant tedavisi pahalı bir tedavidir.

Bunun esas sebebi implantlar üzerinde geliştirme sürecindeki araştırmaların pahalı olması ve üretilen malın devamlılığının sağlanabilmesindeki zorluktur.

Unutulmaması gereken bir konu yapılan implantınızın uzun süre hizmet edeceği ve her zaman hekimin ve hastasının gerek parça gerek sorumluluk olarak sağlam bir firma ile bu yükü paylaşmasıdır.

İnancım implant ve hekim seçimi yaparken,kendini ispat etmiş ve araştırma ve eğitim çalışmalarına gerekli önemi veren bir garanti sistemi sunabilen devamlılığı olan

kolay uygulanabilen; ama en önemlisi eğitimli bir hekim tarafından ve hekimin kendisini güvende hissedeceği bir firma ile çalışmak olacaktır.

Bu noktada çok ucuza kaçmak doğru olmayacaktır unutulmamalıdır ki implant size uzun yıllar hizmet etmesi için yapılır.

Ayrıca Çin malı, Kore malı diye ayrım yapmak ta doğru değildir. Apple markası üretimini Çin de yapmaktadır.

Her ülke kaliteli mal üretebileceği gibi kalitesiz de üretebilir.

Türkiye dede son yıllarda implant üretimi için araştırmalar ve üretim tesisleri kurulmaktadır.Bu durum gurur vericidir.

 İMPLANT BEKLEME SÜRESİ NEDİR?

İmplant uygulandıktan sonra genel olarak 3 aylık bir süre içerisinde kemik ile tam olarak kaynaşır ve protezin yapımı için hazır olur.

3 aylık süre implant tedavisi için klasik ve daha garantili bir bekleme süresidir. Bu süre sonunda implant vücut tarafından kendi parçası olarak kabil edilir osteointegrasyon süresi tamamlanmış olur.

Bazı özel vakalarda bu süreden daha fazla beklemek gerekebilir. Bu durumlar genel olarak sinüs kaldırma lifting işlemi, sinirin yerinin değiştirilmesi işlemi, kemik eklenmesi işlemidir. Bu gibi durumlarda 6 aylık bir bekleme süresi normal kabul edilir.

Bunun yanında bazı özel özelliklere sahip implantlar ile bekleme süresi 1 aya kadara azaltılabilmiştir.Bu implantlar diğerlerine nazaran çok daha pahalıdırlar.

Bu makale 20 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Dt. Kerem Aras

Dr. Dt. Kerem ARAS, 1976 yılında Ankara'da doğmuştur. 1994 yılında TED Ankara Kolejinden mezun olmuştur. Ardından Ankara Üniversitesi Diş hekimliği Fakültesi'nde başladığı lisans eğitimini başarıyla tamamlayarak Diş Hekimi unvanı almıştır. 2000 yılında ise aynı üniversitenin Protetik Diş Tedavisi Anabilim Dalı'nda doktora eğitimine başlamıştır. 2006 yılında ”Kısaltılmış dental ark yaklaşımının ağız sağlığı ve fonksiyonları yönünden değerlendirilmesi” başlıklı tezi ile doktora derecesini almıştır. Dr. Dt. Kerem ARAS, Hollanda, Tayland ve Japonya'da dental implantlar ve estetik diş hekimliği konularında pek çok eğitim ve araştırma programına katılmış olup, gülme tasarımı, laminate vennerler ve dental implantlar konularında bilimsel çalışmalarına devam etmektedir. 1999 yılında Ankara - Emek'te ilk kliniğini açmış olan Dr. Dt. Kerem ARA ...

Dr. Dt. Kerem Aras
Dr. Dt. Kerem Aras
Ankara - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube