Diş eti çekilmeleri ve kemik erimelerinde ileri implant cerrahisi

Diş eti çekilmeleri ve kemik erimelerinde ileri implant cerrahisi

Eriyen Çene Kemiğinde İleri İmplant Cerrahisi

Kişilerde özellikle diş eti çekilmesi yaşanması durumunda uygulanacak olan tedavi kişinin yaşamış olduğu rahatsızlığın düzeyine göre belirlenmektedir. Uzman ekip tarafından yapılacak olan kontroller ile bu düzeyin belirlenmesi ve uygulanacak olan tedavinin buna uygun şekilde yapılması sağlanabilir. Tedavi edilmemesi halinde diş kaybı yaşanabilecek için özellikle erken dönemde müdahale edilmesi önemlidir.

Diş eti çekilmesi halinde uygulanacak olan tedavi için diş dokusu üzerinde oluşmuş olan hasarın tedavi edilmesi sağlanmaktadır. Bunun yanı sıra diş duyarlılığının tedavi edilebilmesi söz konusu olmaktadır. Son aşamada özellikle cerrahi olarak yapılacak olan uygulama ile diş eti dokusunun yerine getirilmesi sağlanmaktadır. Bunun için gerçekleştirecek olan kaplama işlemleri ile aynı zamanda dişteki hassasiyetin giderilmesi sağlanmaktadır. Bazı İlerleyen durumlarda Küretaj yapmak gerekebilir.

Küretaj Nedir Nasıl Yapılır?

Diş tedavi yöntemleri arasında olan küretaj için küretaj nedir nasıl yapılır sorusunu sorabilirsiniz. Aşağıda bilgi verilmiştir.

Küretaj Nedir?

Öncelikle, küretaj nedir? Diş eti hastalıklarının tedavisinde kullanılan bir yöntem olduğunu söyleyebiliriz. Bu yöntem tedavi seçenekleri arasından biridir. Diş etlerinde yaşanan iltihaplardan kurtulmak adına uygulanan operasyon, başarılı sonuçların alınmasını sağlamaktadır.

Diş Eti İltihaplarında Tedavi

Diş eti problemleri içinde sıkça rastlanan sorun, diş eti iltihabının oluşması. Hem ağrılı hem de farklı problemlere yol açan bir sorun olduğundan, ağız sağlığınıza dikkat ederek bu sorunun önüne geçmek en doğrusudur. Ancak yaşanan iltihap sorununun ortadan kaldırılması için yapılacak en doğru işlemin küretaj olduğuna karar verilmesi durumunda, direkt olarak diş hekimi tarafından bu yöntemin uygulanması söz konusu olacaktır.

·        Öncelikle diş taşı temizliği yapılır.
·        Eğer diş taşı temizliği ile diş eti iltihabı yok edilmezse, küretaj uygulanacaktır.

Bu makale 6 Nisan 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Dt. Tolga Gülçiçek

Uzm. Dr. Dt. Tolga GÜLÇİÇEK, 1977 yılında Ankara'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından  1995 yılında Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde başladığı eğitimini 2000 yılında başarıyla tamamlayarak Diş Hekimi unvanı almıştır. Yine Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde açılan uzmanlık sınavını birincilikle tamamlayarak Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Hastalıkları ve Cerrahisi Ana Bilim Dalı'nda uzmanlık eğitimine başlamıştır. 2002 yılında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde 8 ay süren Anesteziyoloji, KBB ve Plastik Cerrahi Anabilim dallarındaki rotasyon eğitimini takiben eğitimine 6 ay İngiltere Londra’da devam etmiş, 2005 yılında Amerika Birleşik Devletleri, University of Michigan Hospital ve Mott Children Hospital’da misafir öğretim görevlisi olarak bulundu. Prof.Dr. Joseph I. Helman ve 2010 yılında kayb ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
Etiketler
Diş eti
Uzm. Dr. Dt. Tolga Gülçiçek
Uzm. Dr. Dt. Tolga Gülçiçek
İstanbul - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube