Grip salgınına dikkat!

Grip salgınına dikkat!

Grip influenza virüsünun neden olduğu, bulaşıcı, ateşle seyreden, özellikle kış aylarında salgınlara yol açan bir solunum yolu hastalığıdır.

Grip birkaç gün sürebilecek ateş, kas ağrısı, boğazda yanma, öksürük, yorgunluk gibi rahatsızlıklara yol açar. Grip geçirmekte olan bir kişi hastalığın belirtileri başlamadan bir-iki gün öncesinden başlayarak, hastalığın belirtileri başladıktan sonraki 4-5 gün boyunca bulaştırıcıdır.

Grip virüsü genetik yapısında oluşturduğu küçük veya büyük değişikliklerle kendini değiştirir ve bu sayede insanların bağışıklık sistemi tarafından tanınamayarak tekrar tekrar hastalık yapabilir. Grip virüsünün genetik yapısında meydana gelen küçük değişiklikler sonucu hemen her yıl bölgesel grip salgınları oluşur.

Özellikle kalabalık kişilerin bulunduğu kapalı mekanlarda soğuk algınlığı ve grip daha kolay bulaşır, bu mekanların başında da okullar gelir.  Bu yıl 66 aylık çocukların da okula başlamasıyla sınıfların daha kalabalık olması, ayrıca yaşça küçük çocukların temizliklerine yeterince dikkat edememeleri nedeniyle enfeksiyonların bulaşma riski daha da yüksek olacaktır. Bu nedenle çocuklara ellerini çok sık yıkamaları söylenmeli, sınıflar teneffüslerde sıkça havalandırılmalıdır.

Özellikle alerji hastaları gribal enfeksiyonlardan daha fazla etkilenirler. Bu nedenle sonbaharla birlikte hekimlerinin kontrolünden geçmeli, tedavileri gözden geçirilmeli, grip ve gerekirse zatürre aşıları yapılmalıdır.

Göğüs Hastalıkları Uzm. Dr. Sevin Karalar

www.AstimAlerji.com

www.astimalerji.org

Bu makale 9 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Sevin Karalar

Uzm. Dr. Sevin KARALAR, 1967 yılında İstanbul'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimini İstanbul Kız Lisesi'nde bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1991 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. 1995 yılında ise İstanbul Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı'nda uzmanlık eğitimini tamamlayarak Göğüs Hastalıkları Uzmanı olmuştur. 1995-1998 yılları arasında Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nde Başasistan olarak görev yapmış olan  Uzm. Dr. Sevin KARALAR, 1998-2002 yılları arasında Özel Bahçelievler Ömür Hastanesi'nde 4 sene görev yaptıktan sonra 2002 yılı itibariyle çalışmalarına İstanbul - Bahçelievler'de bulunan özel kliniğinde devam etmeye başlamıştır.  İyi derecede ingilice bilen Uzm. Dr. Sevin KARALAR, Türk Toraks Derneği ve  Türkiye Solunum A ...

Etiketler
Enfeksiyon
Uzm. Dr. Sevin Karalar
Uzm. Dr. Sevin Karalar
İstanbul - Göğüs Hastalıkları
Facebook Twitter Instagram Youtube