Gözaltı ışık dolgusu neden uygulanır?

Gözaltı ışık dolgusu neden uygulanır?

Bazı kişilerde yaşa veya yapıya bağlı gözaltları koyu ve çökük gözükür.  Bu görüntü kişilere yorgun, uykusuz ve yaşlı bir görüntü verir. Bu tür şikayetleri olan kişilere gözaltı dolgusu uygulandığında aydınlık ve sağlıklı görüntü hemen ortaya çıkar. Gözaltı dolgusu göz çevresinin gençleştirilmesi, morluklar, çizgiler ve halkalanmaların giderilmesinde son derece etkilidir.

Gözaltı dolgu uygulamalarında hangi maddeler kullanılır?

Gözaltı dolgu uygulamalarında hyaluronik asit maddesi tercih edilmelidir. Hyaluronik asit zamanla eriyen ve bir sorun olduğunda hyaluronidaz ile eritilebilen bir dolgudur. Bu yüzden güvenle kullanılabilir.

Gözaltı ışık dolgusunun etkisi ne kadar sürer?

Göz çevresini gençleştirmek, morluklar ve çöküklük için uygulanan gözaltı dolgusu 15-18 ay etkilidir.

Gözaltı dolgu uygulamalarında hyaluronik asit dolgu seçiminde nelere dikkat edilmelidir?

Gözaltında kullanılan hyaluronik asitin yapısı gözaltına uygun olmalıdır. Kalın yapılı, uygun olmayan hyaluronik asit dolgu yapıldıktan birkaç sonra su çekerek şişer ve ödemli bir görüntü verir aynı zamanda mavi-yeşil renklenme (tyndall etkisi) yapabilir. Bu yüzden dolgu seçiminde gözaltı için yapılmış ince yapılı hyaluronik asitli dolgular kullanılmalıdır.

Gözaltı dolgu uygulamasından sonra nelere dikkat edilmelidir?

İşlemden sonra buz uygulaması yapılır. İlk gün sıcak banyo tavsiye edilmez. Uygulamadan sonra ilk iki gün aşırı yüz hareketlerinden ve gülmekten kaçınılmalıdır İlk hafta aşırı hareketli sporlar yapılmamalıdır.

Gözaltı dolgusu uygulamalarının riski nedir?

İğne ile yapılan gözaltı dolgu uygulamalarında geçici morluk olabilir. Gözaltı dolgusu kanül denilen ucu sivri olmayan özel bir iğne ile yapılırsa morluk riski ortadan kalkar. Gözaltına dolgusundan sonra kapatıcı makyaj yapılabilir.

Bu makale 13 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Gökhan Gökler

Uzm. Dr. Gökhan GÖKLER, 1967 yılında İstanbul'da doğmuştur. Lise öğrenimini 1985 yılında İstanbul Erkek Lisesi'nde bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1991 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde yapmış ve 1995 yılında Dermatoloji Uzmanı olmuştur. 1998-1999 yılları arasında Almanya Wuppertal'de Ferdinand Sauerbruch Hastanesi'nde görev alan Uzm. Dr. Gökhan GÖKLER, dermatolojik cerrahi, dermatolojide lazer uygulamaları ve estetik dermatoloji konusunda çalışmalar yapmış olup Klinik Dermatoloji, Lazer Dermatoloji ve Kozmetik Dermatoloji konularında uzmandır. 1999 yılından beri çeşitli özel sağlık kurumlarında Dermatoloji Uzmanı olan görev yapan Uzm. Dr. Gökhan GÖKLER, mesleki çalışmalarına MD Dermatoloji ve Lazer Klinik'te devam etmektedi ...

Etiketler
Gözaltı ışık dolgusu
Uzm. Dr. Gökhan Gökler
Uzm. Dr. Gökhan Gökler
İstanbul - Dermatoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube