Gözaltı ışık dolgusu

Gözaltı ışık dolgusu

Göz Altı Işık Dolgusu Nedir?

Dolgu maddeleri; çeşitli içerikte ve yüzün birçok bölgesine uygulanan doldurucu, tamir edici özetle güzelleştirici maddelerdir.. Bu güzelleştirici maddelerin belki de en fazla ve hızlı güzelleştirdikleri bölge gözümüz, göz altı bölgesidir.

Göz Altı Işık Dolgusu Önemli Noktaları

Konu “Gözümüz” gibi en kıymetli organ olunca elbette ona yapılan her işlem gibi dolgunun da özellikli olması beklenir. Göz altı tabiatı gereği herhangi bir müdahalede hızlı şişen, moraran bölgedir. İnsanlarla iletişim önce gözlerle sağlandığı için bu bölgenin görünümü çok daha fazla önem kazanmakla birlikte işlem sırasında büyük bir özen ve beceri istemektedir

Son yıllarda geliştirilmiş ışık dolguları göz altının bu hassas yapısına uygun, uygulanması kolay yan etkileri minimum olan dolgulardır. İçerdikleri hyalüronik asit, antiage maddeler ve amino asitler sayesinde, göz altı morlukları, gözaltı torbaları ve göz altı çukurluklarını düzeltmek çok daha kolay olmuştur.

Göz Altı Işık Dolgusu Uygulama Şekli

Uygulanma şekli iğne olmayan “Kanül” denilen “Künt” uçlu bir malzeme ile yapılmaktadır. Bu travmayı azalttığı için morarma ve şişlik olmamaktadır.

Göz Altı Işık Dolgusu Etkisi

Etkisi yapılır yapılmaz başlar, hasta gözündeki aydınlanmayı ve yüzündeki gençleşmeyi anında fark eder. Yirmili yaşlardan itibaren, göz altı morluk, göz altı torbası, göz altı ve etrafı çizgileri ve göz altı çukurluğuna rahatlıkla uygulanabilir. Gözleriniz kararmasın, yorgun bakmasın isterseniz Dermatoloğunuza 10 dakika vermeniz yeterlidir.

Göz Altı Mezoterapisi Hakkında

Göz altı mezoterapisi (Light Eyes Ultra) olarak adlandırılan işlem göz çevresinde bulunan  problemlere karşı oluşturulan canlandırıcı bir tedavi işlemidir. Uzman dermatologlar tarafından gerçekleştirilir.

Göz çevresi morlukları, halka oluşumları, kırışıklık ve göz altı torbalanmaları için kullanılan bu tedavi tamamen kendine özgü içeriğin bulunduğu mezoterapi ilacının göz çevresine enjekte edilmesiyle yapılır. İlacın içeriğinde çoğunlukla antioksidan bileşimler, c vitaminleri, çeşitli vitaminler, heksapeptid ve çoban püskülü gibi bitkisel maddeler bulunmaktadır. Bu maddelerin birbirleriyle birleşiminden elde edilen göz altı mezoterapi ilacı olumlu tepkimeler ile göz çevresinde şikayet edilen sorunları çözümlemektedir. Göz çevresindeki deri hassas yapısından dolayı kolay deforme olur ve çevresel etkenlerden çabuk etkilenir. Gözlerin fazla yorulduğu zamanlarda, uzun süre kullanılan makyajlarda kalitesiz kozmetik ve bakım ürünlerinin kullanıldığı zamanlarda aşınır ve çeşitli problemler oluşturur. Bu sıkıntıların giderilmesi için kullanılan tedavilerden biri olan göz mezoterapisi ise ince uçlu iğneler bulunduran enjeksiyon ile yapılır. Enjeksiyon dozu uzman doktorlar tarafından ayarlanır ve kişinin deri yapısı, problemlerinin derecesi, kişinin yaşı ve ten rengi gibi özelliklerine bakılarak ve uygunluğu kontrol edilerek ayarlanır. Problemin derecesine göre tedavinin kaç seans da uygulanacağına doktor karar verir. İşlem sonrasında göz çevresine kızarıklık ve şişliği önlemek amacıyla soğuk uygulama yapılır, soğuk uygulama aynı zaman da kan dolaşımını hızlandırarak tedavinin daha çabuk etki etmesini sağlar. Soğuk uygulama tedavide hem destekleyici hem de yan etkileri önleyici bir uygulamadır. Yine işlem sonrası göz çevresini korumak adına güneş koruyucu içerikler kullanılır.

Günümüzde bir çok kadının  problemi haline gelen göz altı kırışıklıkları, morluklar ve torbalanmalar son zamanlarda hızla gelişen teknoloji ve donanımlar sayesinde kolayca çözümlenebilir hale gelmiştir. Göz altı mezoterapisi de sık kullanılan tedavi seçeneklerinden bir tanesidir.

Bu makale 18 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Filiz Altıoğlu Çığ

Uzm. Dr. Filiz ALTIOĞLU ÇIĞ, 1972 yılında Adana'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1997 yılında başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, 2004 yılında Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yaparak Dermatoloji uzmanı olmuştur. 2004 - 2006 Yılları arasında Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde, 2007 - 2008 yılları arasında Burse Gemlik Devlet Hastanesi'nde, 2008 - 2009 yılları arasında Edirne Özel Ekol Hastanes'inde, 2009 - 2012 yılları arasında İstanbul Özel Gaziosmanpaşa Hastanesi'nde, 2012 - 2014 yılları arasında Esteworld Bahçelievler kliniği'nde Estetik Uygulamalar üzerine çalışmış ve 2014 - 2015 yılları arasında M- Onep Nişantaşı kliniği'nde, görevine devam etmiştir. Uzm. Dr. Filiz ALTIOĞLU ÇIĞ, mesleki çalışmaların ...

Etiketler
Dolgu enjeksiyonu
Uzm. Dr. Filiz Altıoğlu Çığ
Uzm. Dr. Filiz Altıoğlu Çığ
İstanbul - Dermatoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube