Mikrodermabrazyon

Mikrodermabrazyon

Geçen hafta size genel olarak Peeling çeşitlerinden ve yararlarından bahsetmiştim. Bu hafta tanıtmak istediğim bir başka yöntem, MİKRODERMEBRAZYON. Bu mekanik bir peeling türüdür. Avrupa ülkelerinde ve Amerika’da uzun zamandan beri kullanılmaktadır. Sık sık manşetlere çıkmasa bile, ülkemizde de oldukça yaygındır.

Mikrodermabrazyon gayet sade bir sistemdir. Kullanılan cihaz iki tüpten oluşur. Tüplerden biri boştur. Diğerinin içinde alüminyum hidroksit kristalleri bulunur.  Peeling uygulaması yapılırken, belli bir basınç ile, son derece ince aluminyum hidroksit kristalleri püskürtülür. Seanslar 15 dakika kadar sürer.  Kesinlikle hiçbir acı veya rahatsızlık duyulmaz.

Cilde çarpan kristaller, cilt yüzeyini hafifçe aşındırırken, alt deriyi uyarır. Esasında cildi yenilemek için yapılan tüm tedaviler, hafif aşındırma ve uyarma sayesinde etkili olur. Mikrodermabrazyon uygulamasında, hasta bu aşınmayı  hissetmez. Ama cilt doğal bir tepki gösterir ve bu bölgeyi  hemen onarmaya çalışır. Böylece yeni, taze hücreler üretmeye başlar. Hafif aşınma, ölü derinin soyulmasını ve taze bir deri oluşmasını sağlar.

Zaman içinde çukurlar daralır, küçülür, giderek belirsizleşir. Bu arada, cildin tümü canlanır ve pürüzsüzleşir. Sonuçta cilt gençleşir, gerginleşir ve tazelenir.  Seans sayısını soracak olursanız, bu  sayı cilt tipine ve izlerin derinliğine göre değişir. Bazı derin çukurlar için daha fazla tekrar edilmesi gerekli olabilir.

Mikrodermabrazyon yöntemi, ciltte oluşan düzensizliklerde, akne izlerinde, kaza sonrası ya da ameliyat sonrasında oluşan izlerde, özellikle kullanılır. Hamilelikte oluşan çatlakları gidermekte çok etkilidir.

Mikrodermabrazyon tedavisi :

§ İnce kırışıklıkları azaltır,

§ Ciltte kan dolaşımını düzenler,

§ Cildin yeniden nefes almasını sağlar,

§ Üst deri tabakasında bulunan hafif lekeleri giderir,

§ Kollajen, elastin sentezini olumlu yönde etkiler,

§ Sarkmaya eğilimli ciltlerde toparlanma yaratır,

§ Yeni oluşan gebelik çatlaklarını giderir,

§ Ameliyat,  kaza ve akne izlerini hafifletir,

§ Bazı araştırmalara göre, kanserojen hücrelerin ve virüslerle oluşan bazı siğil türlerinin yok edilmesine yardımcı olur.

Mikrodermabrazyon yöntemi, en fazla çukur sivilce izleri için kullanılır. Çünkü Mikrodermabrazyon ile artan ve kalınlaşan kollajen, çukurları giderir.

Hamile kadınlarda meydana gelen çatlaklar, henüz pembe veya mor renkte iken, mikrodermabrazyon ile tedavi edilmeleri mümkündür. Bu çatlaklar beyazlaştıktan sonra  yapılabilecek fazla birşey yoktur.

Bugüne kadar, mikrodermebrazyon ile pek çok iyi sonuçlar aldım. Bütün tedaviler yararlı oldu ama özellikle umutsuz gibi görünen akne izlerinde gözle görülür düzelmeler izledim.

Bu haftalık da bu kadar. Haftaya yeni konularda buluşmak üzere hoşçakalın.

Bu makale 16 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Yasemin Fatih Amato

Etiketler
Aliminyum hidroksit
Uzm. Dr. Yasemin Fatih Amato
Uzm. Dr. Yasemin Fatih Amato
İzmir - Dermatoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube