Göz kapağı estetiği nedir? kimler için uygundur?

Göz kapağı estetiği nedir? kimler için uygundur?

Blefaroplasti, alt ve üst göz kapaklarından fazla olan deri, adale ve yağ dokularının çıkartılması veya bu dokulara şekil verilmesi işlemidir. Bu ameliyatla göz kapaklarındaki sarkmalar, aşırı dolgunluklar ve kırışıklıklar giderilebilir. Böylelikle yüzünüzdeki yorgun ifadeli hal ve yaşlı görünüm kaybolur, hatta ileri derecede deformite bulunan olgularda ameliyat sonrasında görme de daha iyi hale gelir. Bu ameliyat gözün dış kısmındaki kırışıklıkların giderilmesinde ve kaşlardaki düşüklüğün düzeltilmesinde etkili değildir. Bu kırışıklıklar için alın germe ameliyatı veya diğer ameliyatsız yöntemler (botox, dolgu maddeleri vb.) uygulanabilir. Blefaroplasti tek başına uygulanabildiği gibi; alın germe, yüz germe gibi ameliyatlarla da birlikte yapılabilir.

Blefaroplasti Ameliyatı Kimler İçin Uygundur?

Bu ameliyat hem dış görünümünüzün düzelmesi hem de kendinize olan güveninizin artmasında yararlı olacaktır.

Fiziksel olarak sağlıklı, psikolojik sorunları olmayan ve gerçekçi beklentilere sahip herkes bu ameliyat için uygun aday olabilir. Başvuran hastaların büyük çoğunluğu 35 yaş ve üzerindedir; fakat daha erken yaşta göz kapaklarında sarkıklık, dolgunluk veya kırışıklık gibi şikayetleri olanlarda da cerrahi uygulanabilir.

Ameliyat

Deneyimli bir plastik cerrah tarafından uygulandığında blefaroplasti ameliyatında komplikasyon riski yok denecek kadar azdır.

Ameliyat genellikle lokal anestezi altında yapılır, dileyen hastalarda genel anestezi de tercih edilebilir.

Blefaroplasti ameliyatının süresi müdahale edilecek bölgelerle ilgili olarak bir-üç saat kadar sürebilir. Ameliyat sırasında yapılacak kesiler doğal çizgiler içinde olacağından iz kalması sözkonusu değildir.

Ameliyat sonrasında genellikle gözler açık kalacaktır fakat bazı durumlarda belirli bir süre gözler üzerine pansuman uygulanması tercih edilebilir. Şişliklerin az olması amacıyla soğuk kompresler uygulanabilir. Gözler çevresinde geçici morluklar olabilir, bu morluklar bir-iki hafta içinde kaybolur. Dikişleriniz en geç bir hafta sonra alınır.

Ameliyattan iki-üç gün sonra rahatlıkla televizyon seyredilebilir ve kitap okunabilir. Şayet kontakt lens kullanıyorsanız, lensleri ameliyat sonrasındaki iki hafta boyunca kullanmamanız gerekir.

Ameliyattan sonra kazanacağınız daha genç ve dinamik görünüm yaşam boyu kalıcı olacaktır.

Bu makale 8 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Murat Emiroğlu

Prof. Dr. Murat EMİROĞLU, 15 Haziran 1961 tarihinde Ankara’da doğmuştur. Lise öğrenimini 1979 yılında Ankara Anadolu Lisesi’nde bitirdikten sonra Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde başladığı tıp eğitimini 1985 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. Tıp eğitimi sırasında Genel Cerrahi Staj Programı’nın bir kısmını İtalya’daki Ferrara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Prof. Dr. Ippolito Donnini’nin başkanlığındaki Cerrahi Departmanı’nda yapmıştır.  İhtisasını ise 1993 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim dalında tamamlamıştır. Plastik Cerrahi eğitimi devam ederken, Haziran 1992’de Japonya’ya giderek Tokyo Showa Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Departmanı’nda Prof. Dr. Takuya Onizuka başkanlığında, özellikle dudak-damak yarıkları olmak üzere doğmalık a ...

Etiketler
Göz kapağı estetiği yöntemleri
Prof. Dr. Murat Emiroğlu
Prof. Dr. Murat Emiroğlu
Ankara - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube