Estetik göz kapağı ameliyatı

Estetik göz kapağı ameliyatı

Yaşın ilerlemesiyle ve yerçekiminin de etkisi ile kaşlarda, üst ve alt göz kapaklarında deri gevşemesi, fazlalığı, sarkması oluşur ve bununla birlikte özellikle alt göz kapaklarında yağ dokularının öne doğru fıtıklaşması ile torbalanma olabilir. Bu durumun estetik görünüm bozukluğuna neden olması yanında, sarkık haldeki üst göz kapaklarının gözün önünü kapatması ile kişinin görmesini engelleyebilir.

Estetik göz kapağı ameliyatı ile fazla deri alınır ve ayrıca fıtıklaşmış yağ dokusu önündeki zar kuvvetlendirilir ve-veya fazla görülen yağ kitlesi alınır. Bu şekilde hem güzel bir görünüm elde edilir hem de kişinin rahat görmesi sağlanmış olur. Üst göz kapağında kapak boyunca iz kalır. Ancak bu iz kapak kıvrımına uydurulacağı için sadece çok yakından bakıldığında görülebilir haldedir. Alt kapakta ise kirpiklerin hemen altında bir iz kalır, izin devamı yan tarafta normal deri çizgisi gibi durur. Göz kapakları insan vücudunun en az iz bırakan bölgesidir. Genellikle 30 yaş üzeri, üst ve alt gözkapaklarında sarkma ve torbalaşma meydana gelmeye başlamış kişiler ameliyat olabilir. Merkezimizde lokal anestezi ile bu işlem yapılır, hasta tercihine göre sedasyon da uygulanabilir. Hastanın mevcut şikayetlerine göre sadece üst, veya alt kapaklar ya da hem alt ve üst kapaklar aynı anda ameliyat edilebilir.

Ameliyat ortalama 1-1.5 saat sürer. Aynı gün eve çıkmak mümkündür. Ameliyat sonrası erken dönem genellikle rahat geçer. Göz etrafında şişlik ve morarma olabilir. Gözlerde kuruluk, yanma hissi, görme bulanıklığı ortaya çıkabilir. Gözyaşı artabilir, gözler ışıktan bir süre rahatsız olabilir.Hasta ilk günlerde gözünü tam olarak kapatamayabilir. Bunlar ilk hafta içinde kendiliğinden geçen beklenen olaylardır. Dikişler 3-5 gün sonra alınır. Ameliyat iyi sonuç verir. Kişi 3 gün sonra işine dönebilir. Kullanıyorsa 1 hafta sonra kontakt lenslerini takabilir. Gözkapaklarının yeni şekli, yerçekimi nedeniyle etkileneceğinden kişinin bünyesine göre bazen birkaç yıl bazen de ömür boyu dayanır.

Bu makale 15 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Mehmet Ketene

Op. Dr. Mehmet Ketene, 1960 yılında Kerkük’te dünyaya geldi. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini Bağdat'ta tamamladı. Tıp eğitimine 1978 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde başlayan Dr. Ketene, 1985 yılında mezun oldu ve tıp doktoru unvanını aldı. İhtisasına 1987 yılında Ankara Üniversitesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi ABD'da başladı ve 1993 yılında uzman doktor unvanını aldı.  Dr. Ketene, uzmanlığını almasının ardından 1993 yılında ECM Estetik Cerrahi Merkezi' ni kurdu ve 2007 yılına kadar çalışmalarını devam ettirdi. Ayrıca yine 1993 yılında Sevgi Hastanesi’nde Plastik Cerrahi Merkezi'ni kurdu ve 1999 yılına kadar çalıştırdı. ECM Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Merkezi'ni 2007 yılında dal merkezine dönüştüren Dr. Ketene,Türkiye ve yurt dışında mesleki kongre ve toplantılara katılarak alanındaki gelişmeleri takip ett ...

Etiketler
Estetik göz kapağı ameliyatı nedir
Op. Dr. Mehmet Ketene
Op. Dr. Mehmet Ketene
Ankara - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube