Doktorsitesi.com

Botoks; Botoks ile İlgili Doğru Bilinen Yanlışlar

Op. Dr. Mehmet Çelik
Op. Dr. Mehmet Çelik
11 Mayıs 201681 görüntülenme
Randevu Al
Botoks; Botoks ile İlgili Doğru Bilinen Yanlışlar

Botoks botulinum toksin adı verilen bakteriden elde edilen tıbbi bir ilaçtır. Tıpta 1960 yılında nörolojik hastalıkların tedavisinde kullanılmıştır. Cildinizin fiziksel tahrişi; kaş çatma veya gülme kökenli mimiklerin ayrıca yaş ve kalıtım kaynaklı güneşin, sigaranın ve diğer çevresel yaşlanmanın etkisiyle meydana gelen kırışıklıklardan kurtulmak istiyorsanız botoks tedavisinden yararlanmayı düşününebilirsiniz. İşlem ofis koşullarında, ağrı kesici bir krem yardımı ile kolayca yapılabilmektedir. Mimik hareketlerine göre ihtiyaç duyulan bölgeler belirlenerek kaslar içine yapılmaktadır. Uygulamanın hemen ardından günlük hayata dönmek mümkündür.

Cildinize uygulayacağınız gençleşme programlarında botokstan da yararlanıp yararlanamayacağınızı doktorunuzla konuşun.

Botoks ile İlgili Doğru Bilinen Yanlışlar

Botoks yılan zehri midir? Botox bakteriden elde edilen sıradan denebilecek bir ilaç. Neredeyse bütün antibiyotikler aynı yöntem ile elde ediliyorlar ve hepsi bakterilerin kendilerini korumak için salgıladıkları maddeler. Yılanlar ile bir alakası yok.

Botoks felç yapar. Felç ile bir kasın hareket yeteneğini sonsuza kadar kaybetmesini ifade ediyorsak yanlış. Botox verilen kaslar üç ile altı ay arasında sinirlerden uyarı alamaz ve hareketsiz kalır. Daha sonra hiçbir şey olmamış gibi eski hareketlerine devam ederler.

Botoks ifadesiz bir yüz yapar. Botoks büyük ölçüde alında uygulanıyor. Buradaki hareketsizlik te sadece kaşlarınızı çatmanıza engel olur ki bu sadece ifadenizi yumuşatır. Karakter rolleri oynayan bir aktör değilseniz ifadenizde ki bu değişiklik kimseyi rahatsız etmez

Botoks sadece güzellik amacıyla kullanılan kozmetik bir ilaçtır. Çok yanlış. Botoks yıllarca felçli hastaların tedavisinde kullanıldı. Estetik amaçlar ile kullanılması çok yeni. Türkiye’de kullanılan ilaç miktarının hala %70’i gerçek hastalara kullanılıyor.

Botoks bir dolgu maddesi gibi dudakları yüzü şişiriyor. Botoks verilen bir bölge şişmez. Botoks dolgu maddesi değil. Dolgu maddeleri ayrı bir gruba giriyorlar

Botoks doğal değil ve sağlığa zararlı. Bilinen hiçbir yan etkisi ve zararı yok. Aspirin ne kadar doğal değilse botoksta o kadar değil. Sigaranın ve içkinin ne kadar zararlı olduğunu düşünürseniz aralarında kıyaslanmayacak bir fark var.

Botoks ile kaşlar şeytan gibi kalkıyor. Bu da tamamen ilacı veren kişiye bağlı. Botoks kaşları kaldırabilir ama bu kontrollü bir şekilde olur.

Yazar Hakkında

Op. Dr. Mehmet Çelik

Op. Dr. Mehmet Çelik

Op. Dr. Mehmet ÇELİK, lise eğitimini 1991 yılında Antalya Lisesi'nde bitirdikten sonra 1991 yılında Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tıp eğitimine başlamıştır. 1998 yılında eğitimini başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise 1999-2005 yılları arasında İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik - Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Kliniği'nde yapmıştır.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır