Göğüs büyütme ameliyatında kullanılan silikon protezler güvenilir midir? başka bir hastalığa neden olur mu?

Göğüs büyütme ameliyatında kullanılan silikon protezler güvenilir midir? başka bir hastalığa neden olur mu?

   Silikon protezlerin dış kısmı sert silikon bir kılıfla kaplıdır; içlerinde ise daha yumuşak jel kıvamında silikon bulunmaktadır. İçi silikon jel olan protezler de içeriklerine göre yumuşak ve sert jel içerenler olarak ayrılırlar. Bu protezler bıçakla kesildiğinde dahi sızdırma yapmazlar.

     Son 20 yıl içerisinde yapılan klinik çalışmalar slikon jel protezler vücuda tamamen uyumlu olduğu bu endişelerin yersiz olduğunu ve silikon meme protezlerinin tespit edilebilen herhangibir başka hastalığa neden olmadığını ortaya koymuştur. Bu bilimsel çalışmaların ışığında da protezlerin estetik amaçlı olarak kullanılmasına FDA tarafından da onay verilmiştir. En eski meme protezlerinde zaman içerisinde aşınma ve deformasyon, kapsül kontraksiyonu dediğimiz protezde sertleşme gibi riskleri mevcut idi, ancak modern tekniklerle üretilen protezin kansere veya herhangi bir başka hastalığa neden olması bugünkü bilimsel bilgilerimiz ışığında mümkün değildir.

   Üretilen protezlerin labarotuar da çok çeşitli testlerden geçer, delici, kesici bir aletle yaralanmadıktan sonra, hiçbir şekilde yırtılmaz, patlamaz.  Ömür boyu garantilidir. Ameliyat sonrasında cerrahınız size konulan protezin markası, boyutu ve seri numarasının yazılı olduğu implant ID kartı vermek durumundadır. Bu aynı zamanda garanti belgesidir.

Bu makale 17 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Oğuz Kılıç

Op. Dr. Oğuz KILIÇ, 18 Ağustos 1978 tarihinde Ankara'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerini Ankara'da bitirdikten sonra 1995 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 2002 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise  Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapmış ve Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı olmuştur. 2009 yılında ise Dallas'ta Teksas Üniversitesi Southwestern Medical Center'da  Dr. Rohrich ile birlikte araştırma ve klinik çalışmalarında bulunmuştur. 2011 yılında Rekonstrüktif Mikrocerrahi Derneği tarafından verilen mikrocerrahi sertifikasını almıştır. 2012 yılında Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki görevinden istifa ederek kurucusu da olduğu Ever-est Estetik Cerrahi Kliniğinde çalışmalarına başlamış olan Op. Dr. Oğuz KILIÇ, uzmanlık eğitim ...

Etiketler
Meme kanseri sonrası
Op. Dr. Oğuz Kılıç
Op. Dr. Oğuz Kılıç
Ankara - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube