Meme dikleştirme nasıl ve kimlere yapılır?

Meme dikleştirme nasıl ve kimlere yapılır?

Genel olarak, gebelik sonrası dönemde göğüslerin süt devresi nedeniyle şişmesinden sonra, bu süreç tamamlanır tamamlanmaz meme hacminin küçülmesi ve estetik açıdan kötü bir görünüm alması sorunu ortaya çıkmaktadır. Memede meydana gelen küçülme sonrasında, deri elastikiyetini büyük ölçüde kaybeder be meme başının aşağıya doğru sarkması durumu söz konusu olur. Bazı kişilerin bu sorun ile yüz yüze gelmesinin bir başka nedeni ise, aşırı kilo kaybıdır. Bu tip durumlar meme dikleştirme operasyonları ile normale döndürülebilmektedir. Bu operasyonlarda hastaların kendi orijinal dokuları kullanılmaktadır. Şu ya da bu nedenden ötürü bollaşan derinin fazlalık yapan kısımları, meme dokusuna hiç ellenmeden, çıkarılmaktadır.

Operasyondan sonraki gün pansuman yapılır ve sargılar değiştirilir. Göğüslerin tamamını saracak bir özel ve yumuşak sutyen hastalara takılacaktır. Bu sutyen ile hastanın iki hafta boyunca zaman geçirmesi gerekmektedir. Bu sutyen hem yara iyileşmesi sürecindeki ödem oluşumunu azaltmaktadır hem de meme için bir kalıp işlevi görmektedir. Operasyondan sonra 10 ya da 15 gün içinde, dikişler alınacaktır. Operasyondan sonraki gün hastanın ayağa kalkması mümkündür. 2 – 3 gün sonra ise, gündelik işlerini yapmaya başlayabilir. Operasyondan sonraki ilk bir iki gün ağrılarınızın sürmesi olasıdır. Bu durumun ortadan kaldırılması için de basit ağrı kesici ilaçlar almak yeterli olacaktır. Ameliyat izleriniz, ilk birkaç aylık dönemde pembe olacağı için fark edilebilir ama daha sonraki süreçte izleriniz ten renginiz ile daha çok yaklaşacaktır ve belirsiz bir hal alacaktır.

Ameliyatın bitiminden kaç gün sonra annenin bebeğini emzirmesi mümkün olmaktadır? Göğüs dikleştirme ameliyatlarında, günümüzde kullanılmakta olan inferior tekniği sayesinde, annenin süt kanallarının belirli bir kısmının korunması mümkündür. Ancak az da olsa yine de annenin çocuğunu emzirememe ihtimali bulunmaktadır. Meme protezi, meme dikleştirme ameliyatlarında meme dokusunun altında yerleştirilmektedir. Bu nedenle süt kanallarına herhangi bir zarar gelmesi söz konusu değildir. Doğumdan sonra, ameliyat olunabilmesi için süt kesilmesi beklenmelidir. Süt kesilmesinden 6 ay sonra ancak meme dikleştirme ameliyatı olabilirsiniz. Aksi halde, göğsünüzde iltihaplanma olması ve dikişlerin açılması gibi sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Meme dikleştirme operasyonlarının diğer cerrahi operasyonlardan çok farklı olmadığını söylemek gerekir. Birkaç gün boyunca ağrılarınızın olması normaldir ve ağrı kesiciler ile bu ağrıların önüne geçmeniz mümkündür.

Bu makale 16 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Oğuz Kılıç

Op. Dr. Oğuz KILIÇ, 18 Ağustos 1978 tarihinde Ankara'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerini Ankara'da bitirdikten sonra 1995 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 2002 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise  Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapmış ve Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı olmuştur. 2009 yılında ise Dallas'ta Teksas Üniversitesi Southwestern Medical Center'da  Dr. Rohrich ile birlikte araştırma ve klinik çalışmalarında bulunmuştur. 2011 yılında Rekonstrüktif Mikrocerrahi Derneği tarafından verilen mikrocerrahi sertifikasını almıştır. 2012 yılında Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki görevinden istifa ederek kurucusu da olduğu Ever-est Estetik Cerrahi Kliniğinde çalışmalarına başlamış olan Op. Dr. Oğuz KILIÇ, uzmanlık eğitim ...

Etiketler
Meme operasyonları
Op. Dr. Oğuz Kılıç
Op. Dr. Oğuz Kılıç
Ankara - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube