Göbek eritme dıyeti

Göbek eritme dıyeti

Diyet yapmada amaç öncelikle kilo kaybıdır. Ancak verilen kilonun yağdan mı, sudan mı yoksa kastan mı verildiği en önemli noktadır. Eğer dengeli ve yeterli bir diyet yapıyorsanız verdiğiniz kilonun %90 ve üzeri yağdan olan kayıplarla gerçekleşmelidir. Kilo kaybının yanı sıra ikinci amacımız üst ve alt beden farkını ortadan kaldırmaktır. Genelleme yapılırsa şişmanlık 2 tiptir ki bunlar cinsiyete göre daha çok yaygınlık gösterecek kadar belirgin bir şekilde birbirlerinden ayrılmış durumdadırlar. Çoğunlukla kadınlarda armut tip, erkeklerde ise elma tip şişmanlık yaygındır. Yani yağ kütle kadınlarda en çok basen bölgesinde, erkeklerde ise göbek bölgesinde birikmiştir. Bu da maalesef beden farkını yaratmaktadır.

Zayıflamada uygun diyetlerle hem kilo kaybı sağlanır hem de bu beden farkı olabildiğince ortadan kaldırılmaya çalışılır. Elbette vücutta yağ en çok hangi bölgede birikim yaptıysa kilo da en çok o bölgeden verilir ancak bu memnuniyet açısından çok yüksek oranda başarıya sahip değildir. Bu durumda devreye bölgesel zayıflama uygulamaları girmektedir. Amacı tamamen yağ kaybı sağlamak olan bir kişi için ilk düşünülmesi gereken elbette uygun diyet menüsü eşliğinde kavitasyon uygulamasıdır.

Kavitasyon uygulamasında katı yağ hücrelerinin ultrasonik ses dalgaları ile sıvılaştırılır ve vakum sistemi ile lenfatik dolaşıma geçişi sağlanır. Kişi aynı zamanda fizyolojik özelliklerine uygun bir diyet yapıyorsa lenfatik dolaşıma geçmiş yağ hücreleri enerjiye dönüşerek vücuttan atılırlar. Bu sayede hem kilo kaybı, hem incelme hem de beden farkının ortadan kalkması sağlanır. Kavitasyon uygulamalarında vücutta herhangibir iç organ hasarı yapmadığı dünyaca kabul edilmiş, ağrısız ve acısız en başarılı cihaz Eximia olarak karşımıza çıkmaktadır. Seanslar sahip olunan yağ yüzdesine göre belirlenmektedir. Haftada 1-3 kere yapılabilen bu uygulamada her seansta 1-4 cm arasında incelme görülmektedir.

Bu makale 8 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dyt. Seval Komlıca

Dyt. Seval KOMLICA, lisans eğitimini Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümünde tamamlayarak Diyetisyen unvanı almıştır.  Üniversite eğitiminin yanı sıra Obezite Diyetisyenliği, Klinik Nütrisyon Diyetisyenliği, Onkoloji Diyetisyenliği, Diyabet Diyetisyenliği, İletişim Becerileri ve Psiko-Eğitim, Kardiyoloji Diyetisyenliği, Çocuk ve Ergen Obezitesi, Çocuk Hastalıklarında Beslenme, Spor Diyetisyenliği, Hastalıklarda Diyet Tedavisinin Klinik Uygulamaları, Anorexia'dan Obeziteye Yeme Bozuklukları ve Profesyonel Yaşam Koçluğu alanlarında da eğitimler almıştır. Haftanın belirli günlerinde gebelere ve okullara beslenme ile ilgili eğitim vermekte olan Dyt. Seval KOMLICA,  Ankara - Çankaya’da bulunan kendi özel merkezinde danışanlarını kabul etmekle birlikte, yurt içi ve yurt dışındaki hastaları için online diyet programı hizmeti de ...

Dyt. Seval Komlıca
Dyt. Seval Komlıca
Ankara - Diyetisyen
Facebook Twitter Instagram Youtube