Genital estetik ne demektir?

Genital estetik ne demektir?

Günümüzde yaşam standartlarının yükselmesi ile birlikte, kadınların hayattan beklentileri artmıştır. Kadınlarda doğum sonrası deformasyon ve yaşla orantılı genital sarkmalar ve gevşeklikler cinsel hayatlarını da etkilemektedir. Genital estetik  tüm bu sorunlara yönelik etkili çözümler barındırmaktadır

Labioplasti vajina girişindeki küçük dudaklar ve onun hemen dış kısmında yer alan büyük dudakların normalden daha büyük veya sarkık olması durumunda düzeltilmesidir. Bazen sağ ve sol arasında asimetri de olabilir. Yine labioplasti ile her ikisi de eşit büyüklüğe getirilebilir.

Labioplasti görsel ve estetik kaygılarla hastaların en sık başvurduğu genital estetik operasyonudur. Labiumların normalden büyük, sarkık veya asimetrik olması bu bölgenin uzun süre nemli kalmasına yol açarak vajina iltihabı veya Bartholin bezi apsesi oluşmasına neden olabilir. Bazen normalden daha büyük olan labiumlar, ağrılı cinsel ilişkiye yol açar. Dış genital organı ile ilgili estetik kaygıları olan kadınlar zaman içinde kendilerine olan güvenlerini kaybederek cinsel yaşamlarında olumsuzluklar yaşayabilirler. Labiumları normalden büyük, sarkık veya asimetrik olan kadınlar mayo, bikini veya dar pantolonları giyememektedirler.

Klitoris Estetiği :Klitorisin yanlarındaki sakmış deri kıvrımları klitorisin aşırı belirgin, düzensiz ve çıkıntı şeklinde görünmesine neden olabilir. Klitoris estetiği ile klitoris yanlarında yer alan bu fazla deri parçaları uzaklaştırılarak klitoris düzeltilebilir. Bu operasyon cinsel haz açısından bazı hastalarda faydalı olmaktadır.  Bu işlem asla klitorise ve klitoris sinirlerine zarar vermez.

Vajinoplasti : Vajina, yapısal olarak geniş olabilir veya kadının yaşının ilerlemesi, gerçekleştirilen doğumlar, yaşanan sık cinsel ilişkiler ve geçirilen jinekolojik operasyonlar sonucunda genişleyebilir. Bu nedenle sıkılığı ve esnekliği azalmış olan vajinaya tekrar bir sıkılık kazandırmak amacı ile uygulanan ameliyata vajina daraltama, vajina sıkılaştırma ya da vajina estetiği adı verilmektedir. Operasyonun amacı vajina ön ve arka duvarını normal hale getirmektir. Vajinanın genişliğinin fazla olması doğum yapmamış kişilerde bile cinsel ilişki esnasında boşluk hissi, vajinadan gaz çıkışı ya da sese neden olabilir.

Vajinoplasti yani, vajina daraltma ameliyatı ya da labioplasti ameliyatı olmak ileride normal doğum yapmayı engelleyen bir durum değildir. Fakat vajinal daraltma ameliyatı ardından normal yöntem ile doğumun gerçekleşmesi vajinanın tekrardan genişlemesine sebep olacaktır.

Himenoplasti: Kızlık zarının onarılması-dikilmesi işlemine verilen isimdir.

 

Bu makale 13 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Birgül Karakoç

Op. Dr. Birgül KARAKOÇ, 1987 - 1994 yılları arasında Marmara Üniversitesi İngilizce Tıp Fakültesi’nde tıp eğitimini tamamlamış ve tıp doktoru unvanı almıştır. 1995 - 1999 yılları arasında ise yine aynı fakültede Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanlığını, 2011 yılında ise Üremeye Yardımcı Tedavi Yöntemleri Eğitim Sertifikası’nı (Tüp Bebek) almıştır. 1999 -2000 yılları arasında Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi - Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı’nda Öğretim Görevlisi olarak, 2000 - 2006 yılları arasında Acıbadem Kadıköy Hastanesi’nde, 2006 -2007 yılları arasında Anadolu Sağlık Merkezi - Johns Hopkins Hastanesi’nde, 2007 - 2010 yılları arasında Kadıköy Florance Nightingale Hastanesi’nde Kadın Doğum Uzmanı olarak ve 2010 yılından 2015 yılı arası  Kadıköy Şifa Kadıköy Hastanesi’nde çalışmıştır. Mesleki çalışmalarına  Acıbadem Ataşehir ...

Etiketler
Vajinoplasti nedir?
Op. Dr. Birgül Karakoç
Op. Dr. Birgül Karakoç
İstanbul - Kadın Hastalıkları ve Doğum
Facebook Twitter Instagram Youtube