Fibromiyalji tedavisinde tamamlayıcı tıp yöntemleri

Fibromiyalji tedavisinde tamamlayıcı tıp yöntemleri

Fibromiyalji sendromu kronik bir kas iskelet sistemi hastalığıdır. Nedeni tam olarak bilinmemektedir. yumuşak doku romatizması olarak da anılan Fibromiyalji sendromu yaygın ağrı ve vücudun belli bölgelerindeki hassas noktalar ile karakterizedir.

Tamamlayıcı Tıp Yöntemleri

Akupunktur: Vücuttaki enerji sistemlerini düzenleyerek etki eden akupunktur hem ağrının kontrolünde hem de uyku kontrolünde hem de psikolojik durumun düzenlenmesinde faydalanılabilen bir yöntemdir.

Nöral terapi: Lokal anestezik kullanarak sinir sistemini düzenleyen ve hastanın kendi iyileşme mekanizmalarının harekete geçmesini sağlayan nöral terapi fibromiyalji hastalarında başarıyla kullanılmaktadır.

Ozon terapisi: Fibromiyaljik hastalardaki antioksidan mekanizmayı harekete geçirerek etki eden ozon tedavisi ile uyku düzeni, yorgunluk ve genel ağrılar kontrol altına almak mümkündür.

PRP: Fibromiyalji hastalığında asıl sebep olan fibrozitleri (ağrılı kas düğümleri) yok eder. Hasarlı hücreleri yenileyerek sağlıklı hücreye dönüştürür.

Bu makale 6 Ekim 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Doç. Dr. Erkan Yula

Doç.Dr. Erkan Yula, Temel Tıp Eğitimini 2002 yılında Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tamamlamıştır, 2005-2009 yıllarında Tıbbi Mikrobiyoloji ihtisası, ileri moleküler mikrobiyoloji eğitimleri ve immünoloji eğitimi (2016) aldı. Çeşitli kurumlarında zorunlu aile hekimliği, klinik mikrobiyoloji ve kan bankacılığı hizmetleri; Çeşitli Devlet Üniversitelerinde Yrd. Doçent ve Doçent ünvanlıyla akademik çalışmalarda bulundu ve alanında lisans düzeyinde İngilizce ve Türkçe dersler vermiştir. Doç.Dr. Erkan Yula, bu süre zarfında ve sonrasında birçok akademik kitapta bölüm yazarlığı, sözlü bildiri ödülleri, Ar-Ge projeleri, 200’ün üzerinde uluslararası ve ulusal araştırma, makale, sözel ve yazılı sunumlar yayınladı ve “Journal of Immunology and Clinical Microbiology” adlı uluslararası akademik bir dergiyi kurarak ülkemize kazandırmıştır. ...

Etiketler
Fibromiyalji sendromu
Doç. Dr. Erkan Yula
Doç. Dr. Erkan Yula
İstanbul - Bütüncül Tıp
Facebook Twitter Instagram Youtube